Aktywne Wpisy

WybuchowyCzajnik +513

Kielbasiarz +269
Zawsze mnie zastanawialo czy psiarzom nie przeszkadza to, ze taki pies po wsyraniu sie ma brudna dupe.
Pomijam juz nawet te dlugowlose gdzie resztki kalu przyczepiaja sie im do tylka, absolutnie obrzydliwe, ale nawet te krotkowlose przeciez tez maja brudne d--y.
Po powrocie z takiego spaceru przeciez psiarze nie myja im dup, co najwyzej lapy jak padalo, a jak nie to nie.
Potem
Pomijam juz nawet te dlugowlose gdzie resztki kalu przyczepiaja sie im do tylka, absolutnie obrzydliwe, ale nawet te krotkowlose przeciez tez maja brudne d--y.
Po powrocie z takiego spaceru przeciez psiarze nie myja im dup, co najwyzej lapy jak padalo, a jak nie to nie.
Potem

5 dni w Dolomitach Brenta, pogoda trochę pokrzyżowała plany (burze) ale i tak udało się wyciągnąć 100% z tego co się dało.
Szliśmy z grubsza według trasy z tego bloga:
https://inafarawayland.com/adamello-brenta-dolomites-traverse/?fbclid=IwAR1hI5FcF1kbtT189wKt5IIN5GtXfyhQu2Y6NG-BVhWxcv1jtkUY29mRR80
Całą podróż z plecakiem, na 5 osób nadaliśmy 1 rejestrowany (lonże + kije), reszta poleciała jako podręczny z lotem (do 8 kg ale nikt nie ważył) - co ciakwe, jednej jako że samolot był pełny to paru osobom ważyli walizki kabinowe, ale plecakow (mimo że ja i różowa mieliśmy 40l+) nikt się nie czepiał.
Najbardziej zadziwiające że w schroniskach zaniżalismy znacząco średnią wieku (30lvl here), ferraty w rejonie dość proste technicznie ale dające sporo frajdy i super widoczki.
Pod koniec był jeszcze chill nas Gardą i trochę lajtowego MTB
#gory #dolomity #alpy #viaferrata #podrozujzwykopem #trekking #wlochy #naturaboners #goryboners trochę też #pokazrozowegopaska
źródło: comment_16631499645CLMSkkCtAPu40PyBTFNxO.jpg
PobierzSalewa Crow GTX (moje), używałem też w Tatrach jako zimowe (rant na półautomaty). Mimo obaw świetnie sprawdziły się zarówno przy deszczu, jak i w cieplejszej pogodzie (koło 18 stopni + słońce).
Tarcie nawet na mokrej skalę super, mimo że na tatrzańskich granitach potrafią się ślizgać, szczególnie po deszczu.
Pancerny otok robi robotę na piargach, a sama podeszwa i cholewka są na tyle techniczne że naprawdę można mieć namiastkę
te salewy to macie za kostkę czy niskie?
Ale wydaje mi się że jakieś sztywne niskie też by cały radę. Szczególnie jeśli o otok i podeszwę chodzi - mam niskie scarpy Rapid i cieszę się że ich nie wziąłem, bo na drobnych kamieniach i piargu chyba bym się zapłakał