Aktywne Wpisy

vauecki +213
Paszport innego kraju i dla p0lki magicznie pojawia sie akceptacja dla mieszkania z mamą, bycia spłukanym/ manletem. Nie dla polskiego kartofla to.
#tinder #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #randki #niebieskiepaski #rozowepaski #p0lka #kobiety
#tinder #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #randki #niebieskiepaski #rozowepaski #p0lka #kobiety

tyrytyty +33

kilka dni temu kupiłam #stromanthe #triostar w Castoramie za oszałamiające 20 zł za sztukę (może być to spowodowane faktem, że podpisane była jako calathea). Postanowiłam ją przesadzić do hydroponiki i dzisiaj nadszedł ten dzień.
Korzenie wyszorowałam (dosłownie) zużytą szczoteczką do zębów. Czyszczenie tych korzeni to był dramat, ale najgorsze było pozbywanie się papierowego koszyczka. Cóż, teraz tylko od niej samej zależało będzie, czy przeżyje, czy niekoniecznie.
Posadziłam je w koszyczku hydroponicznym z miernikiem do lechuzy, jutro zamierzam podlać pożywką z senzizymem i rootbastikiem.
Za jakiś czas zrobię aktualizację, czy żyje :)
#hydroponika #badyle #hodujzwykopem #rosliny #roslinydoniczkowe #ogrodnictwo
Swoją drogą to hydroponika jest też dobra do hodowania warzyw, więc mógłbyś cieszyć się własnymi przez cały rok, choć tu akurat nie mam żadnego doświadczenia, bo jak próbowałam ukorzenić bazylię to uschła :/
Swoją drogą to hydroponika jest też dobra do hodowania warzyw, więc mógłbyś cieszyć się własnymi przez cały rok, choć tu akurat nie mam żadnego doświadczenia, bo jak próbowałam ukorzenić bazylię to uschła :/
@DziewczynaKlopsztangi: Biorę z całym brakiem inwentarza :)
Do hydroponiki jeszcze nie dorosłem ale to
@clas: Pewnie, chociaż obawiam się, że na wysiew niektórych rzeczy już trochę za późno :/
@clas: Pewnie, chociaż obawiam się, że na wysiew niektórych rzeczy już trochę za późno :/
@DziewczynaKlopsztangi: To na pewno. Ale Google twierdzi ze wiele rzeczy mogę jeszcze siać.
W skrócie czasami. Chciałbym podpiąć jak stosować np nawozy. Jakie są zasady podlewania. I takie tam podstawy :)