Aktywne Wpisy

Raisei-chan +89
chyba zamiast wykopu czy twittera powinnam pisać swoje wysrywy na linkedinie, tam bym się czuła z moimi odchyłami jak u siebie xD
źródło: HDdWeAAb0AA1tCK
Pobierz
Bratkuu +2
Jakim procentem oszczędności obracacie na giełdzie?
#gielda
#gielda

Kiedyś trafiłem na artykuł o tzw. miniemeryturze czyli: pracujesz, neetujesz, pracujesz, neetujesz. I zacząłem stosować to w swoim życiu. I w zasadzie ma to sens, bo patrząc chociażby na moich i krewnych i znajomych rodziców w już podeszłym wieku i będących już na tradycyjnych emeryturach, to w zasadzie nie jest najróżowiej. Coraz im ciężej, o zdrowie trzeba mocniej zadbać, a to jakaś zadyszka, a to jakiś zonk. A gdzieś dalej wyjechać na wakacje to też muszą się zastanowić czy warto, czy kondycha i zdrowie pozwoli. No i gdzie tu sens tej klasycznej emerytury? Jak dla mnie to tak średnio bym powiedział.
Ja zaniebawem sobie wrócę do pracy bo równowaga musi być, nowych ludzi trzeba poznać, trochę mamony dozbierać, itd. A potem? Znowu słodki neet. Tak trzeba żyć kurła.
Wykopki, co wam jeszcze powiem na koniec?
Nie traktujcie życia zbyt poważnie, i tak nie wyjdziecie z niego żywi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#peace
źródło: comment_1662461659UTjLNA2yxsVuazWifMthn8.jpg
Pobierz(zasiłek: trzeba mieć przepracowany 1 rok w okresie ostatniego 1,5 roku).