Wpis z mikrobloga

@fanmarcinamillera to tak jak ze swastyką, kiedyś jakiś symbol szczęścia czy czegoś tam a dzisiaj się źle kojarzy przez nazizm.

Dziś wszystko co ma w nazwie ruskie będzie źle kojarzone. Mimo że roSSja nie ma nic wspólnego z Rusinami. Albo Romowie i Rumuni
  • Odpowiedz
@M4rcinS: K---s – w XVII- i XVIII-wiecznej Polsce ozdoba szmuklerska w postaci pędzla z nici lub sznureczków na końcu sznura przypinanego do pasa jako element dekoracyjny. Dzisiaj nie wiem, czy ktoś by się chciał dekorować kutasami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@M4rcinS: Uważam, że na SWOIM mirko mogę pisać dowolne rzeczy, a za to ty mozesz tutaj nie wchodzić albo mnie zablokować.

@fanmarcinamillera: A pisz co chcesz.

@M4rcinS: K---s – w XVII- i XVIII-wiecznej Polsce ozdoba szmuklerska w postaci pędzla z nici lub sznureczków na końcu sznura przypinanego do pasa jako element dekoracyjny. Dzisiaj nie wiem, czy ktoś by się chciał dekorować kutasami ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera:
To nie głupota, tylko pokazanie, że jest się przeciwko ruskom, a za Ukrainą. Trochę też żart.
Głupota to być wrażliwcem i się tym przejmować, jak jakiś płatek śniegu.
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera: Etymologii słowa "ruskie"? W sensie ruś czerwona? W sensie, w większości teren...Ukrainy? Przecież określenie "pierogi ukraińskie" na pierogi ruskie jest nawet geograficznie poprawne
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera: bardzo dobrze, należy wymazać ten kraj z historii, mapy i kultury. Zaorać i zasypać solą żeby na następne 1000 lat nikt nie pomyślał o budowaniu kolejnego ruskiego imperium.
  • Odpowiedz