Wpis z mikrobloga

Dziś byłem z moim różowym paskiem w pewnej miejscowości uzdrowiskowej. W pewnym momencie przyszła mi do głowy mała anegdota. W jednej części parku, po którym się przechadzaliśmy, stał starszy facet, którego znałem bo był moim nauczycielem muzyki (bardzo słabym). Grał na akordeonie korzystając przy tym z głośnika i mikrofonu. Miał też rozłożony kapelusz przed sobą na pieniądze dla słuchaczy, którzy chcieli go dobrowolnie wynagrodzić. Ogólnie gra on tak średnio, a śpiewa jak stary dziad i głosu nie ma wcale (taki wahadłowy głos jak to mają starsi panowie i słychać takowe zazwyczaj w kościele). Rozkłada się cały czas pod sanatorium gdzie są same stare pukwy. Oczywiście pieniądze miał jakieś tak rzucane (jak patrzyłem to miał może z 60-70 zł).
W innej części parku stał chłopak ze skrzypcami, który miał tak na oko 23-25 lat. Grał moim zdaniem super i można go było słuchać z przyjemnością. Gdy przechodziliśmy obok niego zapytałem różowego o jakieś drobne. Znalazło się 2 zł, które wrzuciliśmy na dno rozłożonego kapelusza w którym było tylko 5 zł (jedna moneta). Wtedy to powiedziałem że ten pierwszy jest jak PiSiory - stary, myśli że potrafi nie wiadomo co i dogadza tylko tym emerytowanym pukwom co nie mają już co robić, a ten drugi, młody to tak jak partie, na które młodzi chcą głosować bo mają potencjał, ale niestety większą siłę przebicia mają właśnie te stare emerytowane pukwy, patrząc na ilość wrzucanych pieniędzy. Mój różowy popatrzył tylko na mnie i powiedział - coś w tym jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kijek_Drzazgoporty: dodam od siebie, w tym roku w Łebie, jeden pan (max 45) pieknie grał na skrzypcach, cały ubrany na biało, jakies smutne piosenki i coś tam w kapeluszu mu wrzucano. Była też młoda dziewczyna, max 22 lata, ładna, energiczna, szalała ma tych skrzypcach (troszkę nie czysto grajac) i kapelusz pełen, ludzi wkolo masa. Z tej opowieści morał taki, że mloda rozowa zawsze wychodzi na plus ( ͡
  • Odpowiedz