Wpis z mikrobloga

Powie mi ktoś czemu nie chudnę? Jestem od 2 tyg na keto 4 posiłki 1500 kcal. Siłka 3x w tygodniu z trenerem, codziennie 30/40 min rowerka i uj. Nadal mam 88 na wadze z drobnymi zmianami +/- kg. Czy coś robię nie tak? Dieta jest w pudelkach z kateringu więc nie robię z nią nic zlego. Nie podjadam, piję cole zero i soki bez cukru tymbarka.
#keto #dieta #odchudzanie #silownia
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Karling: na redukcji i siłce nie mierz wagi bo to niemiarodajne. Mierz miarą obwód w pasie najlepiej. Może się zdarzyć że tracisz tłuszcz i zyskujesz mięśnie. Więc waga nie pokaże progresu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Karling: pewnie tracisz tłuszcz a budujesz mięśnie, tak jak ktoś wyżej pisał. Ale mimo to sprawdź ten sok tymbarka czy aby na pewno nie ma cukru. Ja o jednym też tak myślałem i waliłem go 2l dziennie, a później się okazało, że ma 6g/100ml. Czyli właściwie jakbym walił litr koli.
  • Odpowiedz
@Karling: (To co napiszę jest tylko i wyłącznie na podstawie moich doświadczeń i obserwacji, więc weź na to poprawkę)
Nie każdy ma taki sam metabolizm, nie każde żarcie bez cukru jest dobre np ja bym odstawił cole zero czy soki tymbarka i poszedł w wodę ewentualnie woda z syropem np malinowym
Ja potrafię jeść po północy i dalej chudnąć gdzie jem tylko 2 posiłki dziennie
To Ty powinieneś obczaić jak Twoje ciało reaguje
  • Odpowiedz
@Karling: Rób co robisz, jak za 3 miesiące waga nie ruszy to wróć z tym pytaniem. Organizm dziwnie reaguje na takie nagłe zmiany - retencja wody, może budowanie mięśni, może jakieś opuchnięcie lekkie. Nie przejmuj się wagą, zaufaj procesowi, obserwuj progress na siłce, a waga sama skokowo zejdzie w pewnym momencie, u mnie zwykle po ok. 2 miesiącach dopiero. I jak nie czujesz się źle i dbasz o makra i
  • Odpowiedz
@Karling: w 2 tygodnie przy deficycie 500kcal dziennie (2000-1500) to jest 14 dni po 500 kcal czyli 7000kcal deficytu. 1g tłuszczu ma 9kcal czyli nawet jakby organizm działał ci jak maszyna i palił tłuszcz w 100% efektywnie to spaliłbyś przez 2 tyg. 777g.

Przy zapotrzebowaniu 2500 i deficycie 1000kcal to spaliłbyś ok. 1.5kg.

Więc +/- kilogram w 2 tygodnie to jest wspaniały wynik.

Tyle tylko, że Ty nie masz pojęcia
  • Odpowiedz
@Bulva:
1 - Cola Zero ma zero curku ale ma inne gówna nie polecam tego pić
To tak trochę patent ale dlaczego w sklepach masz jogurty o smaku truskawkowym czy truskawkowe a nie "Z Truskawek"
To g---o nigdy truskawek na oczy nie widziało a tym bardziej nawet przy nich nie stało

To że reklamują produkt bo nie ma czegoś albo jest jakiś to nie znacz automatycznie że
  • Odpowiedz