Wpis z mikrobloga

A wiec dzisiaj ponowna próba #pizza wg klubu miłośników pizzy- mąka bez zmian Lidl (xD) ale za to pizza pieczona na kamieniu. Okien tez lidlowski ok 1,5cm (chociaż wydaje mi się na oko ze ma 1 cm) po nagrzaniu piekarnika do 250st plus termoobieg nagrzewał się ok 40 min z włączonym grillem. Pierwszy placek z ciasta KMP pieczony na średniej polce (kamień nagrzewał się na najwyższej, zmieniłem poziom bo sie bałem ze spalę dodatki), zdjęcie poniżej. Ciasto dobre i wyszła ładna jednak spod nie był przyrumieniony (chociaż i tak lepszy niż ostatnio jak piekłem na rozgrzanej blaszce). Nie wiem czy powinienem ten kamień rozgrzewać jeszcze dłużej? Mimo ze spod nie był przyrumieniony to był za to chrupki i ogólnie smaczny. W komentarzach zamieszczę zdj pozostałych placków #pieczzwykopem #bojowkapiekarska #gotujzwykopem PS tak wiem ta mąka się nie nadaje na pizzę ale u mnie na wsi w Dino nie było innej. Następne próby będą na mące 00 oraz na semolinie jako podsypce. Zrobię tez dla porównania ciasto z KMP jednodniowe oraz dwudniowe
bez_szalu - A wiec dzisiaj ponowna próba #pizza wg klubu miłośników pizzy- mąka bez z...

źródło: comment_1662140636MUweJGnpc3DdkJFTTSQ1np.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • 0
@cassiopei: z patelnia już czytałem ale to coś nie halo jest bo ludzie pieką na kamieniu bez patelni i jest git. Może dlatego ze moj używany pierwszy raz i jeszcze nie jest „przepieczony”?
  • Odpowiedz