Wpis z mikrobloga

Wczoraj przybłąkał się do mnie kotek. Wygląda na to, że go ktoś wyrzucił, bo nie boi się ludzi, przyszedł do mnie i odrazu zaczął brumkać i się tulić. Nakarmiłem go mokrym żarciem dla kota. Dostał wodę, i cieplutkie posłanie. Skoro mnie wybrał, to go zatrzymam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zabiorę go do weta. Ma jakieś 200-300g na odrobaczanie chyba za wcześnie nie? A kiedy go zaszczepić? Dawno nie miałem małego kota.

#znalezioneniekradzione #koty #czujedobrzeczlowiek #weterynaria
octave25 - Wczoraj przybłąkał się do mnie kotek. Wygląda na to, że go ktoś wyrzucił, ...

źródło: comment_16621002291gFbnUK3333gz8pJdysWwm.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@octave25: takiego znaleźnego byłoby dobrze przebadać. Wygląda na jakieś 2 msc, to chyba już można szczepić ale to wet powie. :p
będzie wychodzącym kotkiem czy weźmiesz go do domu? Jest coraz więcej wetów, którzy robią wczesną kastrację, która ma zalety zarowno jeśli to ma byc kot wychodzący (nie bedzie sie mnożył) jak i w domu (wieksza szansa, że nie bedzie znaczył terenu).
  • Odpowiedz
  • 1
@iEarth: Na razie jest na kwarantannie. W poniedziałek wezmę go do weta. Będzie mieszkał w budynku gospodarczym a jak już się przyzwyczai i podrośnie to będzie na wolności całkowicie. W domu mam już psa i kota. Ten starszy nie wychodzi, bo jest za głupi by przetrwać na łonie natury xD Młody już się do mnie tuli także myślę że szybko się przyzwyczai :)
  • Odpowiedz
@octave25 ostatnio do nas też kotek przyszedł taki mały i.. Tak się zadomowił na podwórku, że dwa tygodnie sztosik, a po dwóch tygodniach sobie poszedł i nie ma, szkoda bo człowiek szybko się przywiązuje tym bardziej, że to drugi Kot. Pierwszy po pół roku wyszedł na ulicę i pocałował samochód :D
  • Odpowiedz