Wpis z mikrobloga

@midcoastt: tak ostatnio sobie oglądałem to hanza tower i kurde nie rozumiem ludzi co cokolwiek tam kupili. Strasznie to brzydkie - widać, że projekt trąci myszką (byłby modny w latach max 2000) i szybko i źle się to zestarzeje.
  • Odpowiedz
@Trust_Me_Im_Engineer: ludzie mają w regulaminach nawet zakazy wieszania jakichkolwiek przesłon na balkonach (płachty, wikliny). Gdzieś tam słyszałem, że niektóre tego typu rzeczy są już zabezpieczane, że nawet w przypadku chęci zmiany przez wspólnotę nie ma takiej możliwości. Może ktoś się z tym spotkał i zna temat bardziej szczegółowo.
  • Odpowiedz
@midcoastt: to ten co trawe hodowal na 35 pietrze i mial okna w pazłotku. Widac ze poletko dobrze obrodzilo, ale znac tez dobrego gospodarza - zysk nie poszedl caly w pluco a w inwestycje - i cyk szklarnia. Po kolejnym rzucie pewnie zagarnie trawnik za płotem. Koleżka dobrze główkuje, chce byc w jego bandzie :))
  • Odpowiedz
@Trust_Me_Im_Engineer: Rzecz w tym, że to wychodzi poza obrys jego mieszkania. Balkon nie jest częścią mieszkania tylko częścią wspólną z prawem wyłącznego korzystania przez danego mieszkańca. Wkurzało mnie to jak mieszkałem w bloku ale z czasem doszedłem do wniosku, że tak jest lepiej. Niestety w praktyce nasze sądownictwo jest tak słabe, że taka zabudowa się szybciej sama rozleci niż sąd nakaże i wyegzekwuje rozbiórkę.
  • Odpowiedz