Wpis z mikrobloga

Nosił ktoś z was nakładki z Invisalign, zakończył leczenie i mógłby się podzielić opinią/efektami? Z tego co znajduję na necie to moim zdaniem efekty w porownaniu do tradycyjnego leczenia są słabe (przynajmniej te zdjęcia co ja znajduję), z drugiej str. jedna koleżanka zaczęła takie leczenie i pokazywała efekty, to efekt był "wow", na prawdę w krótkim czasie osiągnęła dużą różnicę. Inna koleżanka, która miała tylko leciutko zęby pokrzywione to tak, jej to wyprostowało, ale to przypadek bez wad zgryzu itd. jakie macie opinie?
Przy okazji możecie polecać ortodontów - jeśli zakończyliście leczenie w #krakow ? #invisalign #ortodoncja #ortodonta
  • 28
  • Odpowiedz
@SkrytyZolw: to nie jest kwestia specjalisty, leczenie ta metoda to zupelnieninna bajka niz aparatvstaly, nakladki dobiera specjalny program a wykonuje protetyk ktory Ciebnawet na oczy nie widzi, ortodonta tutaj jest bardziej na zasadzienosoby od ktorej odbierasz kolejne zestawy i pobiera kolejne wyciski ktore wysyla do protetyka. Idea tej metody jest swietna w praktyce to jest pic na wode metoda do korekcji a nie do leczenia wad. Mnie ortodontkanodradzala i namawiala na
  • Odpowiedz
@little_muffin: ale to zależy od tego jaka była sytuacja wyjściowa, nie zawsze da się osiągnąć "idealny" wynik. To bardzo dokładnie omów to z ortodontą, bo po prostu czasami leczenie kończy się z jakimiś drobnymi "niedoskonałościami", które są tylko i wyłącznie defektem estetycznym, a zgryz jest prawidłowy :D

@ksanthippe: czyli wybrałeś palenie głupa dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@pro_ceed_GT: oczywiście, że jest, bo to specjalista przeprowadza
  • Odpowiedz
@little_muffin: właśnie zakończyłem invisalign, nie miałem wielkiej wady ale moje zęby z jednej strony były dość mocno stłoczone. Pierwszy etap to 14 nakładek, przez 2-3 dni dość duży ból ale do zniesienia. Aparat musisz zdejmować do jedzenia a tak to nosisz cały czas. Po tych 14 nakładkach ortodontka stwierdziła, ze możemy to jeszcze poprawić bo jest to w cenie. Wiec dostałem kolejne 12 ale te już nie były tak agresywne i
  • Odpowiedz