Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#pizza
No dobra, czas stanąć do kolejnej bitwy z pitcuniom, w związku z tym mam kilka pytanie do naszych fachowców.
Jest jakaś różnica między kamieniami? Zwykły szamotowy będzie ok, czy musi być z kamienia wulkanicznego certyfikowanego przez Plutona? A może granitowa?
Na coś uważać podczas ich użytkowania, oprócz mycia w zmywarce?( ͡° ͜ʖ ͡°)
W nagrodę nie podzielę się z Wami efektem mojej ciężkiej pracy.
  • 1
@Trauma_Teddy: szamot będzie okej, jak do piekarnika to dobrze żeby miał z jakieś 2 cm, co by mógł zmagazynować odpowiednią ilość ciepła do ścięcia ciasta po nagrzaniu. Szamot też ma dobrą wchłanialność wody, więc ładnie wyciagnie od spodu. Jak do pieca na inne paliwo który rozgrzewa się do wyższych temperatur można zainwestować biscotto, domyślnie pewnie w zestawie jest kordieryt, na który nie mogę osobiście narzekać, ale piecyk gazowy nie piekarnik.

EDIT: