Aż mnie tyłek zabolał na myśl, że można jeździć na czymś takim. Też macie wśród znajomych przynajmniej jedną osobę, która myśli że jak kupi sobie wielkie, grube siodełko to nie będzie jej boleć tyłek podczas jazdy? #rower
@goferek: Jak najbardziej. Jeśli jedziesz na kawkę 3 km ścieżką i alejką przez park z prędkością 14 km/h, a tyłek masz słusznych rozmiarów bo ważysz tyle co dwóch szosowców z rowerami to spoko, pewnie będzie wygodne.
@TM6XUlgvbz5kxzqnzYZF: wsiadają na rower po raz pierwszy od x lat, po przejechaniu 3 kilometrów boli ich tyłek, rezygnują z jazdy do czasu wymiany siodełka, wychodząc z założenia że takie wielkie spowoduje że tyłek nie będzie boleć, po czym po drugiej jeździe (już na "lepszym" siodełku) zaczynają szukać gaci z wkładką :D
@TM6XUlgvbz5kxzqnzYZF: tyle, że nawet na idealnie dobranym siodełku podczas pierwszych jazd po długiej przerwie tyłek będzie boleć. Ale nie da się im tego wytłumaczyć.
@goferek: ale tego siodełka raczej nikt nie bierze na pierwszą jazdę z myślą o tym że nic nie będzie go boleć. Tak jak ci już wyżej napisali dla np kobiety w średnim wieku na rowerze miejskim takie siodełka są ok, dla roweru szosowego nie.
Też macie wśród znajomych przynajmniej jedną osobę, która myśli że jak kupi sobie wielkie, grube siodełko
@goferek: mam kumpla który na mtb wykręca po 150km a w tygodni nie schodzi poniżej 400km i co chwilę kupuje w lidlu nakładki na siodełko ( ͡°͜ʖ͡°) Za to nigdy nie chce kupić sobie spodenek z wkładką bo wyglądają pedalsko
#rower
źródło: comment_1661162139h9jXKzmIbIaAqL5zBThuKY.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
O takie o: https://www.decathlon.pl/p/mp/dunlop/pokrowiec-zelowy-na-siodelko-265x185mm-dunlop/_/R-p-2a041a8b-f7c4-411d-b92d-faf89e1ae320?mc=2a041a8b-f7c4-411d-b92d-faf89e1ae320_c1&cd=17694481856
@TM6XUlgvbz5kxzqnzYZF: wąskie i twarde... to jest to co lubi OP najbardziej
@goferek: mam kumpla który na mtb wykręca po 150km a w tygodni nie schodzi poniżej 400km i co chwilę kupuje w lidlu nakładki na siodełko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Za to nigdy nie chce kupić sobie spodenek z wkładką bo wyglądają pedalsko