Wpis z mikrobloga

Zastanawia mnie, czy takie reklamy faktycznie działają. Może na grube baby to i tak, chociaż nawet grube nie chcą się przyznać że są grube i wolą widzieć siebie w ciuchach Kate Moss.

Ale taka przeciętna jula - czy ona sobie pomyśli "o, jaka fajna spasiona Murzynka! Kupię sobie takie pantalony z tej firmy i tez będę tak świetnie wygladała!"

julki - jak to jest?

#logikarozowychpaskow #reklama #marketing
pinkfloyd12 - Zastanawia mnie, czy takie reklamy faktycznie działają. Może na grube b...

źródło: comment_1660598779eLOiXczfUwegYXDtZ1GLiR.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pinkfloyd12: pokazuja jacy są WOKE żeby nie zostali scancelowani, tak działa wolny rynek

julke nie obchodzi ta reklama, ale gdyby doszło do hejtu na firmę to pewnie nie kupiłaby ich produktów xD
  • Odpowiedz
@pinkfloyd12: za googlem: w Polsce wśród osób w wieku 20 lat i więcej 53% kobiet i 68% mężczyzn miało nadwagę, a 23% kobiet i 25% mężczyzn było otyłych. W przypadku osób poniżej 20 roku życia, nadwagę miało 20% dziewcząt i 31% chłopców, a 5% dziewcząt i 13% chłopców było otyłych
Więc przeciętna julka to spasiona julka, a przeciętny chłop to spasiony chłop, czyli target się zgadza.
  • Odpowiedz
@pinkfloyd12 firma w ten sposób pokazuje swój cel społeczny, wbijający się we współczesne trendy. Ma to za zadanie pozyskać młodych odbiorców. Coś na zasadzie hasła "jesteśmy eko", "sadzimy drzewa", "głaszczemy małe foki".

Tak mi się jeszcze przypomniała kampania reklamowa płatków kukurydzianych Corn Flakes z hasłem "od teraz bez glutenu" gdzie różne panie mówiły, że nie czują różnicy w smaku albo nawet że "nowe" płatki są smaczniejsze. Nie byłoby w tym nic
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pinkfloyd12

Tak mi się jeszcze przypomniała kampania reklamowa płatków kukurydzianych Corn Flakes z hasłem "od teraz bez glutenu" gdzie różne panie mówiły, że nie czują różnicy w smaku albo nawet że "nowe" płatki są smaczniejsze. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby w kukurydzy kiedykolwiek był gluten.

@Patulus: gluten nie występuje w kukurydzy, ale potrafi występować w wielu produktach, które wydawałoby się, że nie powinny go mieć. Unikanie glutenu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@HetmanPolnyKoronny doskonale to rozumiem ale czy obecność śladowych ilości glutenu wpływa na smak produktu?

@Patulus: zmiana procesu produkcyjnego lub zmiany w składzie mogą, ciężko się wypowiadać nie znając dokładnie składu przed oznaczeniem ich jako bezglutenowe, choć nie zdziwię się jakby to było tylko uspakajanie klientów.
  • Odpowiedz
@pinkfloyd12: im więcej w czymś marketingu (który składa się na cenę produktu, no ale nie bądźmy peweksami), tym mniejsza szansa, że go nabędę.
Odwrotnie do zachowania plebsu.

W życiu, na giełdzie, przy zakupie telefonu lub gumy kulki.
  • Odpowiedz
tam powinno być western white culture, żeby jakiś polaczek czy inny słowianin sobie praw nie uzurpował

@elperson: jaka ojkofobia xD chyba cię tam stuleja za mocno uciska xD
  • Odpowiedz
@pinkfloyd12: Zgodzę się z Bill Burrem, który w swoim nowym występie poruszył tę kwestię. Wrzucenie spasionej lochy na plakaty to był outstanding move ze strony kobiet. Wcześniej na reklamach były piękne modelki z którymi ogromna większość kobiet nie mogła konkurować i widząc je wpadały w doła. Teraz widzą grubasa i humor gituwa xD
  • Odpowiedz
powierzył odbudowę zamku Eberhardowi Rosembergerow z Koblencji

pracami kierował Franciszek Florentczyk, włoski rzeźbiarz i architekt

zamek w Baranowie Sandomierskim, zbudowany według projektu Santi Gucciego

@Shigan: polaczki w tym okresie to co najwyżej cegły podawały niedouczony kasztanie
  • Odpowiedz
Jak odniesiesz się do postu Shigan?

@suweren_sudoku: na to samo samozaoranie? większość wartościowej architektury tego okresu powstała pod okiem zachodnioeuropejskich architektów, dzielni słowiamie co najwyżej mieszali tam zaprawe niczym murzyni w USA
  • Odpowiedz