Dziś prezentuje domową krakowską, pół na pół szynka i łopatka z dodatkiem 10% słoniny i odrobiną golonki dla kleju. Wędzona 12h dymem ciepłym (około 20-30 stopni), i pieczona do osiągnięcia 69 stopni w środku kiełbasy. Osłonka białkowa fi 65mm. Do wędzenia użyłem zrębki czereśniowej z dodatkiem olchy.
U mnie jedyna zmiana ze klasy pierwszej i drugiej miesa było tyle samo czyli po 2kg i zamiast wołowego była golonka , bo nie lubię bardzo chudej wedliny. @RZM_4:
@zzyciemsiepojednaj: To zależy co określimy jako mięcho, bo przed obróbka mieso podzieliłem na trzy klasy i serio klasy 1 czyli czystego miesa bez tłuszczu było tyle samo co z przerostami
Wędzona 12h dymem ciepłym (około 20-30 stopni), i pieczona do osiągnięcia 69 stopni w środku kiełbasy. Osłonka białkowa fi 65mm. Do wędzenia użyłem zrębki czereśniowej z dodatkiem olchy.
Pierwszy raz używałem nadziewarki tłokowej, nabicie 4kg zajelo mi niewiele ponad 20minut, mega oszczędność czasu.
#wedlinydomowe #wedliny #mieso #diy #gotowanie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie
U mnie jedyna zmiana ze klasy pierwszej i drugiej miesa było tyle samo czyli po 2kg i zamiast wołowego była golonka , bo nie lubię bardzo chudej wedliny. @RZM_4:
https://www.wykop.pl/wpis/66666049
(ʘ‿ʘ)