Wpis z mikrobloga

@AirCraft: obowiązkowo SSD, to podstawa. Obecnie Twój zestaw w normalnym użytkowaniu będzie działał wolniej niż mój komp za 3k sprzed roku :P I grafikę moim zdaniem jakąś za 1,2k i bez dodatkowego chłodzenia. I obudowa lepsza, i zasilacz jakiegoś normalnego producenta.

niezawodny dysk HDD

@maxver: uważałbym z takimi stwierdzeniami ;)
  • Odpowiedz
@AirCraft: Szczerze to niezbyt dobrze. System czy myszka to drobnostka i tu kwestia gustu, chociaż z czasem i tak na ósemkę się przerzucisz, ale zacznij od podstaw jak płyta, włóż dwa dyski zamiast jednego dużego, zawsze mniejsza szansa, że się dwa popsują. Lepsza obudowa dzięki której unikniesz potrzeby dodatkowego chłodzenia. Zasilacz bym dał mocniejszy i patrzył na gwarancje. Niektóre mają więcej niż dwa. To samo z ramem, tylko wieczysta. Taniej
  • Odpowiedz
@AirCraft: 1. Brak ssd, najwiekszy z minusów:)

2. Procek z socketem 2011 do płyty z socketem 1150 - aż dziw, że proline pozwala na takie herezje

3. Bierzesz procek za 1200zł a chcesz go chłodzić wiatraczkiem za 150zł ? Wyrzuciłbyś te testowanie i wybrał coś ciekawszego i cichszego. Podejrzewam, że wentylator, który jest w boxie z procesorem będzie równie dobry co ten, który
  • Odpowiedz
@siodemkaxx: bez przesady, że na takiej krowie będę po piracie śmigał?

@gali20: musiałem coś wybrać żeby przejść dalej, zresztą nie skupiajcie się na pierdołach tam i tak wsadzę jakiś inny dobry odczyt.

@Promozet1: dlatego proszę o pomoc wykopki bo są
  • Odpowiedz
@AirCraft: ja wybrałem obudowę zalmana z9, jest jeszcze parę ich wersji, generalnie mają dobre recenzje i chyba niektóre nawet można rozbudować o dodatkowe wentylatory. A i nawet dobrze się prezentują.
  • Odpowiedz
@AirCraft: Nie podoba mi się... Po co kupujesz chłodzenie na GPU? Przetestuj zobacz, sprawdź. Karta za 2k zł, a ty ją chcesz od razu zgwałcić...

Jak kupować to windowsa 8... 7 się nie opłaca ;p

Nie wiem czy obudowa się nada, nie chce mi się przepisywać nazwy, ale jakieś HTPC i na zdjęciu nie wygląda na
  • Odpowiedz
@kasper93: Złożenie ja radzę brać, czasami coś jest uwalone i wszystko zwalą na Ciebie, że coś uszkodziłeś, wygiąłeś podczas montażu itp. Miałem taki przykład w drogim komputerze. Tak samo w morele ostatnio, cała partia płyt głównych była uwalona. Po co później mieć komplikacje, te 50 lepiej dopłacić albo znaleźć gdzieś za free. @AirCraft:
  • Odpowiedz