Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy Wpieprza ktoś twarożek na masę?

Do tej pory parę razy kupowałem sobie kostkę tłustego lub półtłustego, wkrajałem pomidorka, polewałem oliwą z oliwek i szamałem z chlebem, ale w połowie zawsze zbiera mnie na rzygi i wciskam to na chama..

Macie jakieś lepsze sposoby na przyrządzenie? Na dłuższą metę to się tak nie da i kiedyś w końcu naprawdę się porzygam :

#pytanie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pasta rybna - szprot w pomidorach + twaróg

makaron świderki z twarogiem polanym masełkiem

sałatka - twaróg + jogurt naturalny + warzywa wedle uznania
  • Odpowiedz
@CommanderStrax: do chudego twarogu dodaj skrojonej cebulki, jakichś ziół, wspomnianej oliwy lub np oleju lnianego i zmiksuj to blenderem, proporcje dobierz takie aby dało się tym smarować chleb, na to możesz wtedy dodać pomidora czy co tam chcesz i o wiele przyjemniej się to zjada
  • Odpowiedz
ja najbardziej lubię do twarogu dodać trochę śmietany, posiekaną rzodkiewkę, cebulę, szczypiorek i do smaku pieprz i sól, miodzio : )
  • Odpowiedz
@reasonable: to nie kwestia ilości, ale tego smaku i zawartości tłuszczu

@mac_1: ryb nie jadam, chociaż wiem, że to błąd :\ Makaronu nawet ugotować nie potrafię, chociaż wiem, że to proste ;D Ten jogurt i śmietana pojawiają się już któryś raz z kolei i brzmi to dość ciekawie

@hellsmash86: chudego nie jadam. Idę w jak największą ilość tłuszczu
  • Odpowiedz