Aktywne Wpisy
pieczarrra +326
Patrzycie na umierającego kotka. Ma 15 lat, dwa miesiące temu miał wyciętego guza obok dupki. Okazało się, że ma drugiego, nieoperacyjnego w bebeszkach. Straszne schudł i zmizerniał. Czuje się dobrze, ale wiem, że to kwestia miesiąca, może paru.
Antek, bo tak ma imię, jest u mojej mamy. Ale po tym jak musiała uśpić pierwszego kota, którego miałyśmy, teraz ja będę musiała to zrobić.
Z jednej strony nie wyobrażam tego sobie, ale z
Antek, bo tak ma imię, jest u mojej mamy. Ale po tym jak musiała uśpić pierwszego kota, którego miałyśmy, teraz ja będę musiała to zrobić.
Z jednej strony nie wyobrażam tego sobie, ale z
DzikiWonsz221 +59
#przegryw jak za @qew12 nie przepadam bo to oskarek zwykły co się z koleżaneczkami spotyka tak to co sie stalo pod jego wpisem dobrze obnaza i pokazuje obraz normictwa
chuop se wkleil linki do badan ze autysci maja ciezko to najazd na niego zrobili i on tylko wymysla a tak w ogole to syn kolezanko mojej mamy ma autyzm i jest lekarzem w serialu
Kumacie to? Normiki chlopu ze stwierdzona choroba ktora
chuop se wkleil linki do badan ze autysci maja ciezko to najazd na niego zrobili i on tylko wymysla a tak w ogole to syn kolezanko mojej mamy ma autyzm i jest lekarzem w serialu
Kumacie to? Normiki chlopu ze stwierdzona choroba ktora
Wychodząc z klatki dostajesz strzała ze smrodu albo wracając do domu otwierasz drzwi na bezdechu.
Jest pomysł, żeby kupić osobny kosz na psie odchody i postawić w dalszej odległości.
Pojawia się kwestia kosztów i... #ankieta
Kto powinien ponieść koszty zakupu i montażu śmietnika?
#psy #wspolnotamieszkaniowa
Kto powinien ponieść koszty zakupu i montażu śmietnika
To dodatkowo kwestia pewnej umowy i.. kultury.
Sam ostatnio o tym myślałem. Wyrzucam gówna po psach jak jestem w parku do śmietników zawinięte w srajtaśme. Pech chce, że 90% tych śmietników znajduje się przy ławkach i to są takie zwykłe otwarte kubły.
No cóż. Nosić tego ze sobą przez 2 godziny zanim dojdę do domu nie będę. Bardziej mnie zastanawia co by sobie jakiś antypsi napinacz pomyślał. Bo IMO mniej szkody to robi jak już w tej
@krytyk__wartosciujacy: A która z opcji które wymieniłeś w ankiecie to gwarantuje?
Ja zauważam tu inny problem. Centrum miasta. Kamienice. Wokół same chodniki.
Jak taki pies się skupcia na chodnik (a no nie ma gdzie indziej), to właściciel zbiera tylko to co złapie do worka,
a reszta kupci zostaje przyklejona do chodnika i tego już raczej nikt nie zmywa (potrafimy mieć teraz tydzień-dwa bez deszczu).
Dodatkowo taki pies sika te 2-3 razy dziennie, a jak mnożymy to
@ruda_stuleja: jak ci się nie chce nosić ani zbierać to
Widać, że nie masz argumentów
Na takiego osobnika jak ty to nikt nie ma argumentów ¯\_(ツ)_/¯
Obowiązek zapłaty przez opiekunów jest nielogiczny z kilku powodów
1. Za plac zabaw dla dzieci nie płacą tylko rodzice
2. Za ścieżki rowerowe nie
Zależy od regionu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Osiedla budowane w okresie PRL i te na obrzeżach miasta to prawie same parki. Nie wiem czy w Poznaniu jest miejsce, z
Plac był wliczony w cenę inwestycji więc nietrafiony argument.
Miasto ma inne obowiązki, w tym utrzymanie i inwestycje w infrastrukturę. I wybiegi dla psów. Są na każdym osiedlu.
Życie we wspólnocie polega na tym, że jeśli większość się zgodzi,
@judqa: no to są te gorsze rejony. Większość Poznania jest zielona i całe osiedla są parkami - poza centrum, które właśnie jest bardziej problematyczne. No i jak są upały, to zdecydowanie mniej wychodzę z psem
Dlaczego? To równie dobrze można napisać, że śmietniki dla psów powinny być wcześniej. Wspólnota nie ma funduszy na takie inwestycje? To nie wybieg za kilkadziesiąt tysięcy i kawał terenu.
Jaki szantaż, jeśli nie ma alternatywy? A może macie za rzadko opróżnianie śmietniki? W mojej okolicy praktycznie nie ma
@PiesTaktyczny: W umowie deweloperskiej jest plan inwestycji i zaznaczony plac.
Może ktoś nie podumał, że można wrzucać kupy przed klatką w której się mieszka, albo że za daleko komuś do parku i pies może robić kupy pod oknami. Pewnie powinny być wcześniej, ale... skoro nie ma to właśnie pojawił się problem.
A
Skąd wziąłeś ten pomysł, jeśli mówimy wyrzucaniu odchodów do zwykłych śmietników? Jaki masz szantaż, jeśli ludzie będą działać jak dotychczas czyli wyrzucać do śmietnika, ale obok klatki jak to napisałeś? Jaka jest inna alternatywa?