Aktywne Wpisy

#eurowizja
Generalnie daleki jestem od wszelkiego rodzaju teorii spiskowych, ale akurat w tym przypadku naprawdę ciężko uwierzyć, że wyniki głosowania na Izraela nie są zmanipulowane. Jako państwo są powszechnie znienawidzeni przez temat Palestyny, a tu nagle taka masowa fascynacja ich piosenką. Na moje mamy do czynienia z jakąś konkretną akcją służb
Generalnie daleki jestem od wszelkiego rodzaju teorii spiskowych, ale akurat w tym przypadku naprawdę ciężko uwierzyć, że wyniki głosowania na Izraela nie są zmanipulowane. Jako państwo są powszechnie znienawidzeni przez temat Palestyny, a tu nagle taka masowa fascynacja ich piosenką. Na moje mamy do czynienia z jakąś konkretną akcją służb

MechanicznyTurek +43
#eurowizja
Dla tych co nie wiedzą i pytają jakim prawem Izrael jest na Eurowizji - stety niestety Izrael ma pełne prawo uczestniczyć w Eurowizji ze względu na zasady konkursu.
Eurowizja wbrew nazwie nie jest festiwalem piosenki europejskiej, a festiwalem piosenek krajów należących do EBU - a Izrael jest pełnoprawnym członkiem EBU. Z tego samego powodu Białoruś i Rosja nie mogą już brać udziału - nie przez "europejski bojkot", po prostu
Dla tych co nie wiedzą i pytają jakim prawem Izrael jest na Eurowizji - stety niestety Izrael ma pełne prawo uczestniczyć w Eurowizji ze względu na zasady konkursu.
Eurowizja wbrew nazwie nie jest festiwalem piosenki europejskiej, a festiwalem piosenek krajów należących do EBU - a Izrael jest pełnoprawnym członkiem EBU. Z tego samego powodu Białoruś i Rosja nie mogą już brać udziału - nie przez "europejski bojkot", po prostu

Również lewactwo: utwórzmy światowe imperium i zmuśmy wszystkich ludzi do mówienia jednym językiem
#bekazlewactwa #lewackalogika #4konserwy
źródło: comment_1660045794auBDBj87UXjNLZGZdq5X3b.jpg
PobierzCudzy imperializm bad
Nasz imperializm good
@ibilon: oczywiście po rosyjsku...
@danie_blyskawiczne: miał być esperanto, ale się nie przyjął, Brytyjczycy byli "oburzeni", obecnie takim jest w sumie język angielski. W Europie takimi językami kiedyś były francuski (w średniowiecznej Anglii przed wojną stuletnią, spora część ówczesnej Anglii była
@ibilon: dasz link do wypowiedzi jakiegoś lewaka który tak mówi? Czy to tylko urojenia?
A Brytyjczycy jak zawsze z fochem....
@danie_blyskawiczne: to było na przestrzeni tysiąca lat
@danie_blyskawiczne: wiesz oni są w komfortowej sytuacji, bo mieli największe imperium, ich kolonie mówią po angielsku, a
A tu się trochę nie zgodzę, bo sam znam 2
@danie_blyskawiczne: no nie wiem, on sam się tworzy
@danie_blyskawiczne: ja biologię, a teraz pracuję w IT( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@ibilon: Jeśli byłby jeden język, który byłby uczony na całym świecie, to byłoby zajebiście. Nie musiałby to być jedyny język na świecie, jednak jakby wszyscy znali, jako drugi, ten sam język, to byłoby prościej.
@danie_blyskawiczne: czyli angielski?