Wpis z mikrobloga

Cześć, jakie jesienne zapachy polecacie? Bardzo lubię Lalique Encre Noire, myślałem też nad Burberry London. Polecicie jakieś przystępne cenowo perfumy z nawiązujących zapachem lasu, drzew, mgła, jakiegoś delikatnego kadzidła? Lub coś kompletnie innego, ale jesiennego.

#perfumy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ama_tor: drzewo, zywice to np Robert Piguet Bois Noir, tylko troche wyzsza polka cenowa.
Drzewno, a raczej drewniano-kadzidlany bedzie wspomniany przez przedmowce Bentley Absolute
  • Odpowiedz
@ama_tor: Chyba lepiej stestować mniejsza ilość? A co jak zapach ci się nie spodoba? Jak ci się spodoba to kupisz cały flakon. Pierwsza zasada to nigdy nie kupuj nic w ciemno.
  • Odpowiedz
  • 0
@GodALLU: W sumie to zawsze kupowałem w ciemno z danej grupy zapachowej która mnie interesowała w danym momencie i nigdy się nie przejechałem xD bardziej kwestia na ile oba zapachy są do siebie podobne
  • Odpowiedz
@ama_tor: nie sa podobne, ale oba ciezkie. Drzewna zywica z kadzidlem.

Swietny jest tez issey miyake l'eau bleu, tylko on to jakos gra na skorze w takie 10-18c a nizej to sie gubi. Piekny zapach iglastego lasu. Z tanioszek masz tez lesnego cool watera - coty aspen

No i flankery encre sporta i l'extreme - tylko tutaj na mnie parametry cienkie (ale ludzie pisza wrecz przeciwnie)

Polecam rowniez olejek do
  • Odpowiedz
czy absolute jest bardzo podobny do encre noire?

@ama_tor: Dla mnie przyjemniejsze od Emcre Moire a podobne jest Dior Homme 2020, tez duzo Iso E i wetywerii ale nie czuć mokrej piwnicy pachnie jak mroczniejszy drydown od Bleu de Chanel
  • Odpowiedz
@ama_tor: Bentley absolutnie nie jest podobny do Encre Noire. Zdecydowanie slodszy, mniej szorstki. Co innego Encre Noire A l'Extreme , tutaj juz jakies niewielkie mozna wychwycic.

@RumClapton: Dh 2020 bardzo, bardzo polecam, ale nie okreslilbym go jako zapach leśny ani kadzidlany. Jako wersje ultra light Encre Noire chyba tez nie, chociaz rzeczywistoście kilka nut sie pokrywa
  • Odpowiedz