Cześć, jakie jesienne zapachy polecacie? Bardzo lubię Lalique Encre Noire, myślałem też nad Burberry London. Polecicie jakieś przystępne cenowo perfumy z nawiązujących zapachem lasu, drzew, mgła, jakiegoś delikatnego kadzidła? Lub coś kompletnie innego, ale jesiennego.
@ama_tor: drzewo, zywice to np Robert Piguet Bois Noir, tylko troche wyzsza polka cenowa. Drzewno, a raczej drewniano-kadzidlany bedzie wspomniany przez przedmowce Bentley Absolute
@ama_tor: Chyba lepiej stestować mniejsza ilość? A co jak zapach ci się nie spodoba? Jak ci się spodoba to kupisz cały flakon. Pierwsza zasada to nigdy nie kupuj nic w ciemno.
@GodALLU: W sumie to zawsze kupowałem w ciemno z danej grupy zapachowej która mnie interesowała w danym momencie i nigdy się nie przejechałem xD bardziej kwestia na ile oba zapachy są do siebie podobne
@ama_tor: nie sa podobne, ale oba ciezkie. Drzewna zywica z kadzidlem.
Swietny jest tez issey miyake l'eau bleu, tylko on to jakos gra na skorze w takie 10-18c a nizej to sie gubi. Piekny zapach iglastego lasu. Z tanioszek masz tez lesnego cool watera - coty aspen
No i flankery encre sporta i l'extreme - tylko tutaj na mnie parametry cienkie (ale ludzie pisza wrecz przeciwnie)
@ama_tor: Dla mnie przyjemniejsze od Emcre Moire a podobne jest Dior Homme 2020, tez duzo Iso E i wetywerii ale nie czuć mokrej piwnicy pachnie jak mroczniejszy drydown od Bleu de Chanel
@ama_tor: Bentley absolutnie nie jest podobny do Encre Noire. Zdecydowanie slodszy, mniej szorstki. Co innego Encre Noire A l'Extreme , tutaj juz jakies niewielkie mozna wychwycic.
@RumClapton: Dh 2020 bardzo, bardzo polecam, ale nie okreslilbym go jako zapach leśny ani kadzidlany. Jako wersje ultra light Encre Noire chyba tez nie, chociaz rzeczywistoście kilka nut sie pokrywa
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
No to już oficjalnie jestem brytyjczykiem i czas może pomyśleć na zmianę nicku na marianoaanglikano xD Prawie 18 lat po tym jak moja noga postawiła nogę na płycie lotniska Londyn Luton #uk #chwalesie
#perfumy
Drzewno, a raczej drewniano-kadzidlany bedzie wspomniany przez przedmowce Bentley Absolute
Swietny jest tez issey miyake l'eau bleu, tylko on to jakos gra na skorze w takie 10-18c a nizej to sie gubi. Piekny zapach iglastego lasu. Z tanioszek masz tez lesnego cool watera - coty aspen
No i flankery encre sporta i l'extreme - tylko tutaj na mnie parametry cienkie (ale ludzie pisza wrecz przeciwnie)
Polecam rowniez olejek do
@ama_tor: Dla mnie przyjemniejsze od Emcre Moire a podobne jest Dior Homme 2020, tez duzo Iso E i wetywerii ale nie czuć mokrej piwnicy pachnie jak mroczniejszy drydown od Bleu de Chanel
@RumClapton: Dh 2020 bardzo, bardzo polecam, ale nie okreslilbym go jako zapach leśny ani kadzidlany. Jako wersje ultra light Encre Noire chyba tez nie, chociaz rzeczywistoście kilka nut sie pokrywa
@ama_tor: Koniecznie sprobuj Bottega Venetta pour homme
no i sprobuj Quorum, jest las i czasami czuc tez dym, wcale nie wali tak mocno dziadem