Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Hejtować mi się nie chce, ale wybór Matterhorna 2 tygodnie przed i nie zapoznanie się z tą górą to dosyć niebezpieczna zagrywka. To jeden z najtrudniejszych czterotysięczników w Szwajcarii, co roku spada i umiera tam wiele osób i raczej jest to góra do zrobienia z przewodnikiem - chyba że masz porobione kursy i zdobyłeś już wiele innych czterotysięczników.
  • Odpowiedz
@cameltoe: wycof to rozsądna decyzja, na Matterhornie zginęło sporo ludzi, to nie jest góra dla turystów. Ale zdobyłeś cenne doświadczenie, powiedzenia następnym razem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@cameltoe: jak chcesz to możesz mi puścić cash na konto albo blikiem, to ci kupię tą czekoladę lokalnie i wyślę pod wskazany adres Mirka zwycięzcy. Tylko pokaż wcześniej co to dokładnie trzeba kupić, żebym nie wtopił.
( ͡ ͜ʖ ͡)
Ewentualnie możesz sam wygenerować etykietę na paczkomat i mi ją podesłać, to ci to po prostu kupię i nadam, a potem rozliczymy paczkę.
PS. Oferta
  • Odpowiedz
Matterhorn do wejścia wybrałem zupełnie losowo ze 2 tygodnie wcześniej xD prawie nie czytałem o tej górze, generalnie na urlopie chciałem zwiedzić Szwajcarie i pochodzić przy okazji po górach, a wolę w--------ć się na jakąś hardcorową górę niż jakąś nudną jak już poświecam czas na to

@cameltoe: świetny przepis na śmierć. Próbuj dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To musi być bajt xD
  • Odpowiedz
Hejtować mi się nie chce, ale wybór Matterhorna 2 tygodnie przed i nie zapoznanie się z tą górą to dosyć niebezpieczna zagrywka. To jeden z najtrudniejszych czterotysięczników w Szwajcarii, co roku spada i umiera tam wiele osób i raczej jest to góra do zrobienia z przewodnikiem - chyba że masz porobione kursy i zdobyłeś już wiele innych czterotysięczników.

@messageinabottle: nie znam się na górach, ale wiem gdzie mogę wejsc, zeby potem zejsc
  • Odpowiedz
@cameltoe: Super wyjazd, gratki.

Szwajcaria to wg mnie najlepszy kraj (zarobki/ utrzymanie, przyroda, drogi, bezpieczeństwo) w Europie.
Jeśli pisiory mnie wygonią z kraju, to wyjeżdżam do Szwajcarii (miałem już ofertę pracy tam ale zostałem w PL).

Dobrze, że poznałeś MH z bliska, bo to kawał góry i nie wleziesz na nią tak z marszu. Życzę powodzenia przy kolejnym podejściu (jeśli będziesz próbował).
  • Odpowiedz