Wpis z mikrobloga

Kilka lat temu na wykopie był kwik, że "to się nigdy nie zwróci, nie ma sensu"

@Rick_Sanchez: Jak kilka lat temu, do dzisiaj jeszcze do niektórych nie dotarło, wejdź sobie w jakiekolwiek znalezisko na temat fotowoltaiki na głównej, będą ci udowadniać że fotowoltaika nie działa bo produkuje w lecie a potrzebujesz w zimie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
się cieszy jak #!$%@? że strzeliliśmy mniejszą liczbę niż pokazuje apka xD

@lenovo99: jak cię kiedyś zdenerwuje to zacznij mu rzucać większe liczby niż w appce - ale nie takie z dupy w stylu "miliard" tylko sprawdź zawczasu i powiedz 30-50% więcej. Po kilku dniach straci smak życia
  • Odpowiedz
@asiajasiabasia: Patrząc na mindset niektórych konserw to im podobni pewnie tysiące lat temu twierdzili, że koło jest lewackie xD

W Mrągowie w kościele pw. św. Rafała Kalinowskiego odprawiono w ostatnich dniach trzy msze w intencji "o unicestwienie urządzeń i wież nowoczesnej technologii 5G".
  • Odpowiedz
@e_m_p: Jestem tego pewna.

Autentyk, ojciec mi opowiadal - w latach '50 i '60 na wsiach we wschodniej Polsce zaczęto doprowadzać wodę i prąd, robić w domach łazienki i toalety (generalnie chłopi do czasów powojennych żyli praktycznie jak we średniowieczu) a część starych chłopów twierdziła, że to do niczego niepotrzebne, zbędne wydatki, zawsze srali za stodołą i było dobrze...
  • Odpowiedz
@lenovo99: Tak samo XD przyjeżdżam do rodziców raz na miesiąc i ojciec od roku "no jrv20 zobacz ile tam kurr weszło na fotowoltaice" za każdym razem xd
  • Odpowiedz
@mamswojewady: Dlaczego w tych aplikacjach jest napisane "Dzisiaj zarobiłeś..."? Przecież z energii z fotowoltaiki korzysta się na bieżąco. Nadmiar(czyli to kiedy nie używamy) jest oddawany do "sieci" i za każdy oddany 1kWh możesz później odebrać 0,8kWh za darmo. W jaki sposób można zarobić? (Jestem laikiem, nie mam fw)
  • Odpowiedz
@victordeleco2:

1. Fotowoltaika produkuje jak świeci słońce - nieważne czy jest to zima, wiosna, lato, jesień. W tym roku na przykład marzec był podobnie słoneczny jak lipiec.

2. Prądu potrzebujesz przez cały rok, a nie tylko w zimie. Grzejesz ciepłą wodę do mycia, wstawiasz pralkę, zmywarkę, piekarnik, chodzi klimatyzacja (jak masz). Często grzanie domu zaczynasz już we wrześniu a kończysz na początku maja.

3. I last but not least -
  • Odpowiedz