@jarezz: @Krasparov: @ava_laboratorium: Kochani moi, opłaca się dziś na tych nowych zasadach? Ludzie co mają, chwalą, Ci co nie, krytykują. Tak szczerze z ręką na sercu, jest ogromna różnica?
@Krasparov: @jarezz: @mamswojewady: mam panele, mam apke, nigdy do tego gówna nie zaglądam bo po co. Interesuje mnie tylko to czy rachunek jest zerowy. Nie szkoda wam czasu?
Kilka lat temu na wykopie był kwik, że "to się nigdy nie zwróci, nie ma sensu"
@Rick_Sanchez: Jak kilka lat temu, do dzisiaj jeszcze do niektórych nie dotarło, wejdź sobie w jakiekolwiek znalezisko na temat fotowoltaiki na głównej, będą ci udowadniać że fotowoltaika nie działa bo produkuje w lecie a potrzebujesz w zimie ( ͡°͜ʖ͡°)
się cieszy jak #!$%@? że strzeliliśmy mniejszą liczbę niż pokazuje apka xD
@lenovo99: jak cię kiedyś zdenerwuje to zacznij mu rzucać większe liczby niż w appce - ale nie takie z dupy w stylu "miliard" tylko sprawdź zawczasu i powiedz 30-50% więcej. Po kilku dniach straci smak życia
@asiajasiabasia: Patrząc na mindset niektórych konserw to im podobni pewnie tysiące lat temu twierdzili, że koło jest lewackie xD
W Mrągowie w kościele pw. św. Rafała Kalinowskiego odprawiono w ostatnich dniach trzy msze w intencji "o unicestwienie urządzeń i wież nowoczesnej technologii 5G".
Autentyk, ojciec mi opowiadal - w latach '50 i '60 na wsiach we wschodniej Polsce zaczęto doprowadzać wodę i prąd, robić w domach łazienki i toalety (generalnie chłopi do czasów powojennych żyli praktycznie jak we średniowieczu) a część starych chłopów twierdziła, że to do niczego niepotrzebne, zbędne wydatki, zawsze srali za stodołą i było dobrze...
@lenovo99: Tak samo XD przyjeżdżam do rodziców raz na miesiąc i ojciec od roku "no jrv20 zobacz ile tam kurr weszło na fotowoltaice" za każdym razem xd
@mamswojewady: Dlaczego w tych aplikacjach jest napisane "Dzisiaj zarobiłeś..."? Przecież z energii z fotowoltaiki korzysta się na bieżąco. Nadmiar(czyli to kiedy nie używamy) jest oddawany do "sieci" i za każdy oddany 1kWh możesz później odebrać 0,8kWh za darmo. W jaki sposób można zarobić? (Jestem laikiem, nie mam fw)
1. Fotowoltaika produkuje jak świeci słońce - nieważne czy jest to zima, wiosna, lato, jesień. W tym roku na przykład marzec był podobnie słoneczny jak lipiec.
2. Prądu potrzebujesz przez cały rok, a nie tylko w zimie. Grzejesz ciepłą wodę do mycia, wstawiasz pralkę, zmywarkę, piekarnik, chodzi klimatyzacja (jak masz). Często grzanie domu zaczynasz już we wrześniu a kończysz na początku maja.
Jako, że są zarzuty i jest oczernianie mnie, że rzekomo nie jestem Polakiem tylko ruskim to wrzucam dowód, że oczerniający mnie ludzie się mylą. Wszelkie nieodpowiednie komentarze szkalujące będą usuwane. #ukraina #rosja #wojna #wykop
@Rick_Sanchez: Jak kilka lat temu, do dzisiaj jeszcze do niektórych nie dotarło, wejdź sobie w jakiekolwiek znalezisko na temat fotowoltaiki na głównej, będą ci udowadniać że fotowoltaika nie działa bo produkuje w lecie a potrzebujesz w zimie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@lenovo99: jak cię kiedyś zdenerwuje to zacznij mu rzucać większe liczby niż w appce - ale nie takie z dupy w stylu "miliard" tylko sprawdź zawczasu i powiedz 30-50% więcej. Po kilku dniach straci smak życia
Autentyk, ojciec mi opowiadal - w latach '50 i '60 na wsiach we wschodniej Polsce zaczęto doprowadzać wodę i prąd, robić w domach łazienki i toalety (generalnie chłopi do czasów powojennych żyli praktycznie jak we średniowieczu) a część starych chłopów twierdziła, że to do niczego niepotrzebne, zbędne wydatki, zawsze srali za stodołą i było dobrze...
to nie prawda? Jestem laikiem.
1. Fotowoltaika produkuje jak świeci słońce - nieważne czy jest to zima, wiosna, lato, jesień. W tym roku na przykład marzec był podobnie słoneczny jak lipiec.
2. Prądu potrzebujesz przez cały rok, a nie tylko w zimie. Grzejesz ciepłą wodę do mycia, wstawiasz pralkę, zmywarkę, piekarnik, chodzi klimatyzacja (jak masz). Często grzanie domu zaczynasz już we wrześniu a kończysz na początku maja.
3. I last but not least -