Wpis z mikrobloga

AJAJAJAJ ale to zaboli. Ledwie wiążę koniec z końcem, bo na Ukrainie nie dostaje się żadnych pieniędzy, ani za ligę, ani za prawa telewizyjne, nic. Jedynie co da się uciułać to ze sprzedaży zawodników, ewentualnie z europejskich pucharów. No i te drugie mnie rozczarowały niestety, bo na 1 sezon przez spadek w rankingu lig nie załapałem się do europejskich pucharów mimo wygranej w barażach* i w pewnym momencie byłem 4mln euro na minusie. Nie ma pieniędzy, nie ma rozwoju. Ale w tym sezonie udało się poprzez awans ligi w rankingu załapać nawet do LIGI EUROPEJSKIEJ a nie do jakiejś tam ligi konferencji. I nawet jakimś cudem zająłem 2 miejsce po spektakularnych w---------h w Danii albo Belgii. Wychodzę z grupy i na kogo trafiam? Na j----ą Barcelonę XD Dobra, szybki w------l obskoczę, może do ligi konferencji spadnę, dostałem ofertę pracy w Dynamo Moskwa i coraz bardziej się zastanawiam nad ewakuacją z Ukrainy, bo brak grosza na opłacenie nawet rachunków za prąd jest dramatem, a biorąc pod uwagę, że wzrost reputacji klubu nie równa się wzrostowi przychodów od sponsorów to jestem w ciemnej dupie jeśli chodzi o finanse XD

* W #fm20 w ukraińskiej ekstraklasie ostatnie miejsce premiowane występem w europejskich pucharach jest przydzielane na zasadzie baraży rozgrywanych między 4 zespołami zajmującymi najwyższe miejsca w tabeli tj. jeśli są 4 miejsca do europejskich pucharów, to 3 drużyny mają zapewnione, a o 4 miejsce biją się kolejno zespoły z miejsc 4,5,6 i 7
#footballmanager
mydlina - AJAJAJAJ ale to zaboli. Ledwie wiążę koniec z końcem, bo na Ukrainie nie do...

źródło: comment_1659433421Pub4ZJGTxkFGIFl1QX17os.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@19karol90: może jeśli bym ogarnął jakąś bazę z ogarniętymi strukturami to byłoby fajnie, bo póki co to mam mega młodzież nawet jak na taki paździerzowy klub, ale ten brak pieniędzy boli w opór, bo nie masz szans przegonić Szachtaru ani Dynama, kiedy cała kasę z pucharów europejskich musisz przeznaczać na bieżące wydatki.
  • Odpowiedz