Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to moim zdaniem taki swiat nie wypada najlepiej

@sharaquss: troche sobie wkrecasz, przeciez 1M o ktorym pisalem to gotowka do reki, wiec wtedy mozesz szukac drugiego kontraktu i zgarniac 1.5-2M gotowki rocznie. FAANG to glownie skocznia do lepszych kontraktow z US, pozniej kontrakty powyzej 150-200$/h sa mozliwe, a ze na nich tez nie pracujesz 8h dziennie to chyba nie musze Ci mowic? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nie musisz cisnąć codewars 80h tygodniowo przez rok, studiować algorytmikę, skakać przez płotki z 70 etapowym interview, wkręcać rekruterom, że inny FAANG już dał ci ofertę itd. itd.

@sharaquss: A kto powiedział że żeby przygotować się do interview w faangu trzeba rok i studiować algorytmikę? xD Interview w faangach to dużo szczęścia przy leetcodzie, ale stwierdzenie typu 80h tygodniowo klepanie zadanek przez rok to absurd. Przygotowanie na interview faangowe to
  • Odpowiedz
@zarev: Twój premium content to była jedna z niewielu rzeczy dla których wchodziłem na tag #programista15k , zawsze przyjemnie czytało się stuff z pierwszej ręki kogoś kto zna z doświadczenia procesy rekrutacji do topowych firm i dla mnie jest to mega motywujące. Dzisiaj do porannej, niedzielnej kawki też jak znalazł :)

Ale rozumiem też decyzję o zawijaniu stąd rolek bo niestety wykop nie docenia premium treści, heheszki mają większe
  • Odpowiedz
zebys wyrosl do conajmniej 500k USD/y na B2B i przestal byc biedny

@zarev: spokojnie moge tyle zrobic teraz tylko mi sie nie chce, ~$130k przy pracy srednio 4h tygodniowo mi wystraczy :) Wole wolny czas, przynajmniej na razie.
  • Odpowiedz
  • 5
@zarev a ja uważam Twój content za bardzo wartościowy. Dzięki niemu inaczej patrzę na moje możliwości i aktualnie próbuję nowych sztuczek.
Czy rzucisz w PW jakimś kontaktem do siebie w razie zwinięcia wrotek? :)
  • Odpowiedz
@RapIArbuzy: pomagałem negocjować ta ofertę w google warsaw, pozycja machine learning engineer + python

Jakoś ze dwa miesiące temu?

Na początek bez negocjacji coś ponad 430k rzucili, ale na wieść o kontrofercie z Mety podbili wyżej. Nie pamietam jak się tam rozkładały stock/bonusy.
  • Odpowiedz
@zarev: Mirek nie usuwaj konta proszę, bo postujesz wartościowy content, po części dzięki Tobie mam aspiracje na lepsze prace i za chwilę będę wysyłał CV. Ale mam w planach jeszcze przejrzeć Twoje inne posty/komentarze.
  • Odpowiedz