Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- udalo sie 4 z Was wcisnac na pozycje za 120-250k EUR

@zarev: Z ciekawości, jakie to firmy? Bo faang w Polsce może i otwiera pewne drogi, ale zarobki są bardzo niekorzystne. L4 w google to około 100k USD w TC, a L5 około 125k USD. Ciekawe jakie to firmy bo jak szukałem teraz czegoś to w pl mam kilka firm na krzyż do wyboru.
  • Odpowiedz
@firyt: PLN netto rocznie
@oxern: Azure placi najwiecej
@RapIArbuzy: startupy i mid size z US na remote, banki z Dublina / Londynu na kontrakcie, w Europie na stacjonarce masz w poscie. Google w Wawie zaplaci 130-150k USD na L4 i 180-200k na L5 jak dobrze wynegocjujesz ofertami np od Facebooka
@lycaon_pictus: "What does FANG stand for?" w Google
  • Odpowiedz
@zarev: a masz jakieś rady dla Head of Product Design? Mam kilku designerów pod sobą i się zastanawiam nad dalszymi krokami, czy zbierać lata doświadczenia i nie przejmować się wypłatą jeśli nie jest aż tak duża (1,5 roku) czy cisnąć gdzieś i szukać szczęścia
  • Odpowiedz
@zarev: Hej, z jakich firm warto mieć jeszcze kontroferty przy negocjacji L4 w Google (chodzi mi o Polskę)? Meta widzę, że rekrutuje zdalnie w PL, wiesz jakie mają stawki? Warto próbować też do Amazona czy płacą o wiele słabiej od googla? Jakieś jeszcze rady?
Dzięki z góry
  • Odpowiedz
@zarev: udzielasz się jeszcze w jakimś community poza wykopem? Czy planujesz się gdzieś przenieść po usunięciu konta? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@zarev: hej, możesz też coś polecić dla QA?
5 lat doświadczenia, obecnie test lead /test manager w Londynie ale pracuje w odpowiedniku accenture (e-commerce agency)
Jak to wygląda wyżej? Czy zarobki na ścieżce managerskiej i testera automatycznego są podobne czy jednak któraś opcja wypada lepiej?
I jak można dalej pokierować karierę? Ewentualnie czy warto iść w konkretną branże (finanse/bankowość/AI/ coś innego?)
  • Odpowiedz
@zarev: twoje posty to takie jedno wielkie: "bądź ekspertem i bądź zajebisty"
Masz coś dla seniorów co to doglądają pracy zespołu, projektują większe rzeczy, ale zasiedzieli się w jednej firmie za długo. Nie mają odwagi ruszyć dupska. Uważają że nie są zajebiści i syndrom wiadomo który mocno ich przekonuje że te optymalizacje co robili to w sumie gunwno i nic takiego?
A no i z kiepskimi miękkimi, drętwym angielskim.
Gdzie
  • Odpowiedz
@Jasak: angielski + miękkie skile robią +/- 70% roboty. Bez tego jest ciężko zarabiac powyżej 25k na miesiąc. Nie mówię że się nie da ale te dwie umiejętności ułatwiają to bardzo mocno. A co do pytania to jak ktoś boi się ruszyć dupe do innej pracy zweryfikować swoje umiejętności to niech dalej zarabia i nie narzeka. Szybciej i lepiej nie da się zweryfikować swoich umiejętności niż w ten sposób
  • Odpowiedz
@zarev: Wpis o tych juniorach to taki wysryw, że głowa boli, nawet nie wiem gdzie zacząć. xDD Już autora tam dobrze podsumowali w komentarzach. Dalej nie czytam, bo widać nie ma sensu skoro polecasz takie bzdury.
  • Odpowiedz