Wpis z mikrobloga

A ja nie wziąłem tych wakacji kredytowych - stać mnie na spłatę a w perspektywie 10 lat planuję wziąć kolejne mieszkanie na kredyt a ważne jest dla mnie aby szybko otrzymać pozytywne decyzje kredytowe z wielu banków i wybrać najkorzystniejszą opcję.

Na miejscu tych co wzięli bym się tak nie cieszył bo bank zawsze wyjdzie na swoje - teraz zarobiliście może kilka k na wakacjach a potem stracicie 2 razy więcej bo nie otrzymacie na czas kredytu i okazja ucieknie sprzed nosa.
Już nie mówiąc o tym że wasz bank może wam potem robić problemy typu niespodziewany operat szacunkowy albo żądanie dodatkowego zabezpieczenia kredytu - w końcu wzięliście wakacje więc były problemy ze spłatą co nie?

#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Viado: Pewnie by tak było jeśli byłaby mowa o pojedynczych przypadkach. Jak większość się zdecyduje na wakacje, to banki w przyszłości nie będą robić żadnych problemów, ponieważ lepsi tacy klienci niż żadni :)
  • Odpowiedz
@Viado: rok 2034:

Ludzie korzystający z wakacji kredytowych na przełomie roku 22 i 23 nie posiadają zdolności kredytowej na zakup kolejnej nieruchomości.

Banki masowo odrzucają wnioski kredytowe powołując się na program wakacji kredytowych, które miały miejsce na początku światowej pandemii. Wiceprezes banku PKO w mocnych słowach deklaruje, że bank może pogodzić się sporą utratą zysków oraz klientów na rzecz twardych zasad i utarcia nosa wszystkim, którzy zdecydowali się na rządowe
  • Odpowiedz
A ja nie wziąłem tych wakacji kredytowych - stać mnie na spłatę a w perspektywie 10 lat planuję wziąć kolejne mieszkanie na kredyt a ważne jest dla mnie aby szybko otrzymać pozytywne decyzje kredytowe z wielu banków i wybrać najkorzystniejszą opcję.

@Viado: wpis w BIK jest na 5 lat
  • Odpowiedz
Już nie mówiąc o tym że wasz bank może wam potem robić problemy typu niespodziewany operat szacunkowy albo żądanie dodatkowego zabezpieczenia kredytu - w końcu wzięliście wakacje więc były problemy ze spłatą co nie

@Viado: dodatkowe zabezpieczenie jest gdy wartość nieruchomości spada poniżej wartości kredytu.
  • Odpowiedz
@Viado: dlatego Twoim zdaniem bank zrezygnuje z 150-500k odsetek w przyszłości, bo ktoś wziął wakacje kredytowe? No ciekawe.

Pewnie jakbyś prowadził kiosk ruchu i zobaczyłbyś kogoś, kto kupił gazetę gdzieś indziej to byś go za karę nie wpuścił XD
  • Odpowiedz
@Viado: jak bank zobaczy, że nie ogarniasz finansów, bo nie skorzystałeś z wakacji kredytowych to nie da już żadnego kredytu. Kalkulator w dłoń i obowiązkiem jest wzięcie wakacji i albo wrzucenie na lokatę prawie 7% albo od razu nadpłata.

Jak ktoś weźmie wakacje, wyda na podróże i nie nadpłaci to i tak będzie bezpieczny. A jak bank zobaczy, że ktoś rusza głową to to będzie plusik.
  • Odpowiedz
@Viado: buahahaha xD
jakim zyciowym frajerem trzeba byc by placic odsetki bankowi gdy mozna na legalu zapalcic sam kapital. zyciowym zerem.
ile przytuliles za ten gowno wpis bankowy klakierze?
  • Odpowiedz