Wpis z mikrobloga

Około 480 cyklu ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

Jest całkiem spoko.
Od początku jedyne używane źródła energii to: nogi, wodór i panele słoneczne.

Oddychalność 100% lub blisko tej wartości. Cala bazę zaopatrują dwa elektrolizery.
Tlen jest chłodzony- z dolnej stacji klimy/wentylacji tym wichajstrem na wodór, co się go znajduje w lodzie, a górna stacja "kosmosem".

Dodatkowo mam cooling box do chłodzenia sekcji z gejzerem z wodorem. Reszta chłodzona wichajstrem/powietrzem/wodą z normalnego obiegu do toalet etc..
Żeby szybciej ochłodzić wodę z zbiorniku i wodą bazę awaryjnie wykorzystałam płytki chłodzące z lodu, które szybko dały porcję chłodnej wody. Potem już cooling loop z wichajstra.

#gry #oxygennotincluded
hellyea - Około 480 cyklu ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚

Jest całkiem spoko.
Od początku je...

źródło: comment_1658947480ipGdUpHko7yGdmC9S3lkAq.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hellyea: czasem ktoś wrzuca swoją bazę i jak się otwiera zdjęcie w nowym oknie to można powiększyć i zobaczyć ze szczegółami ;) nic konkretnego, po prostu chciałam się przyjrzeć dokładniej
  • Odpowiedz
  • 0
@hipotrofia: Podejrzewam, że mają program do screenowania nie tylko bieżącego widoku „w oknie”, ale całego aktywnego, jak te „długie” screeny. Ja nie mam. Lub nie umiem jakoś jeszcze inaczej. Mogę wrzucić fragmentami lub jakiś wybrany kawałek- jak wolisz. Chyba, że ktoś mnie oświeci jak prosto zrobić screen całości.
  • Odpowiedz
@hellyea: skonczylem grac przed kosmosem. Do chlodzenia uzywalem kwiatow z biomu zimowego, obnizaja temperature powietrza bez problemu z pozbyciem sie ciepla gdzies. Do tego dookola bazy mialem cienka warstwe prozni, co calkowicie zatrzymywalo przeplyw ciepla z zewnatrz.
  • Odpowiedz