@Heyolok: tak, zesrałem się. sam przekraczam czasem prędkość, czasem przejadę na późnym pomarańczowym. ale narażanie życia żeby sobie zaoszczędzić kilka minut to skrajny debilizm
@sinuh: Narażanie życia przed czym? Przed pociągiem którego nie ma od 20 minut? Trzeba mieć oczy w dupie by nie widzieć pociągu jak się rozglądasz przed przejściem.
@Heyolok: @Watykanski_Watazka: dobra, przechodźcie sobie przy opusczonym szlabanie jak chcecie, ale po co się #!$%@?ć i wyśmiewać kogoś kto woli sobie poczekać
BO SZLABANY NA PEKAPE ZAMYKAJĄ SIĘ PO #!$%@? 4000 LAT PRZED POCIĄGIEM? To jest główny problem, a nie ludzie, którzy mają w piździe czekanie przy pustych zaporach dłużej niż jest to wymagane
Dlatego powinno się stworzyć system czasowy a nie odległościowy. Obecnie jest tak że są czujki ileś kilometrów od stacji i jak wykryją pociąg to szlaban się zamyka. Tyle że pospieszny jedzie 160, osobowy 80 a towarowy 30 km/h. więc
Ale wiesz że można się rozejrzeć? W przedszkolu nie uczyli? Najpierw w lewo, potem w prawo i potem znowu w lewo. Możesz tę wiedzę wykorzystać zarówno na przejazdach kolejowych jak i przejściach dla pieszych.
@jos: byłem kolejarzem. na pewnej stacji pociągi #!$%@?ły bardzo szybko i wyjeżdżały zza zakrętu nagle i bez ostrzeżenia. tam było w #!$%@? niebezpiecznie i widać mi trauma została
@tellet ale czemu się #!$%@?? Jest przecież mandat za przechodzenie przy zamkniętych rogatkach
@sinuh: Koleś ci racjonalnie wytłumaczył czemu ludzie maja w dupie czekanie i oglądanie pustego horyzontu a ty wyjeżdzasz z tekstem „bo jest za to mandat”. Skoro nie chcesz za to płacić to stój, ale ludzi którzy nie maja ochoty stać i oglądać pustego przejazdu przez 20 minut to zostaw w spokoju bo winowajca jest zarządca tego przejazdu a
@pss8888: to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że PKP to jest, tak jak poczta polska- zapóźnione komuchowo. Zero logiki, zero sensu, ale nasramy 300 spotów dziennie w telewizji, jak to można wjechać WPROST pod pociąg, żeby ukryć pozostałe miliony sytuacji, gdy ludzie stoją cholera wie po co 20 minut przy zamkniętym przejeździe.
LINK DO RESTREAMA-PRZECZYTAJ ZASADY Restreamowy Amber Gold: -plusujesz ten wpis -dodajesz komentarz -wysyłam pierwszym osobom link na PW -oni wysyłają otrzymane linki komentującym niżej -Ty po otrzymaniu linku robisz to samo -każdy biorący udział wygrywa #famemma
#patologiazewsi #patologiazmiasta #kolej #trojmiasto #gdynia
Dlatego powinno się stworzyć system czasowy a nie odległościowy. Obecnie jest tak że są czujki ileś kilometrów od stacji i jak wykryją pociąg to szlaban się zamyka. Tyle że pospieszny jedzie 160, osobowy 80 a towarowy 30 km/h. więc
Ale wiesz że można się rozejrzeć? W przedszkolu nie uczyli? Najpierw w lewo, potem w prawo i potem znowu w lewo. Możesz tę wiedzę wykorzystać zarówno na przejazdach kolejowych jak i przejściach dla pieszych.
@sinuh: Koleś ci racjonalnie wytłumaczył czemu ludzie maja w dupie czekanie i oglądanie pustego horyzontu a ty wyjeżdzasz z tekstem „bo jest za to mandat”. Skoro nie chcesz za to płacić to stój, ale ludzi którzy nie maja ochoty stać i oglądać pustego przejazdu przez 20 minut to zostaw w spokoju bo winowajca jest zarządca tego przejazdu a
Zero logiki, zero sensu, ale nasramy 300 spotów dziennie w telewizji, jak to można wjechać WPROST pod pociąg, żeby ukryć pozostałe miliony sytuacji, gdy ludzie stoją cholera wie po co 20 minut przy zamkniętym przejeździe.