Wpis z mikrobloga

Jezdze z garminem w ktorym mam ślad wyznaczony przez komoot. Jak jade po prostej drodze to garmin co jakiś czas sygnalizuje ze niby będzie "skrzyzowanie" i mówi - wjedź na chodnik.

Tzn jeden problem jest taki że każe mi jechać chodnikiem a drugi problem ze dla niego wjazd na chodnik to skręt i mi to sygnalizuje dźwiękiem itd.

Da się to wyłączyć?

#rower #gravel #szosa #garmin
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dziaku: zaznaczajac "Road bike" rzadko spycha mnie na sciezke rowerowa, ktora biegnie wzdluz drogi, to raczej ja sam musze kilka razy przeciagac na sciezke rowerowa jesli chce nia jechac. Ale jakos na chodniki chetnie wrzuca. W sumie mozna by do nich napisac na support jako bug.
  • Odpowiedz
@Ezi: ja ciagle sie na tym lapie bo to naprawde trzeba skrupulatnie zrobic zeby sie nie jebnac :) stad wydaje mi sie, ze po prostu nie sprawdziles do konca dobrze traski i ciagnal sie po chodniku
  • Odpowiedz
@Ezi: moze byc tez tak, ze komoot nie do konca precyzyjnie podaje punkty GPS w pliku GPX (np. mniej precyzyjne koordynaty niz mozna by bylo) i przez to pozniej jesli Garmin je czyta podczas kalkulowania trasy to wypada mu chodnik zamiast drogi i tragedia gotowa ;)
  • Odpowiedz