Wpis z mikrobloga

@staryalkus: No git ale wszyscy prawdziwi eksperci ci polecą, żebyś sobie kupił termometr-sondę np. z Ikei. Można się wyuczyć ile mniej więcej ze strony czy dotykać podczas smażenia ale w p0lsce to steki z jednej firmy są jeden długas ale cienki na 1 cm potem masz jakiegos co ma 4,5 cm ale malutki. Mi sie nigdy nie chce zamawiac tych mrozonych bo jak mam ochote na steka to lepiej isc
  • Odpowiedz
@staryalkus bardzo dobrze. Glazurą świetna. Przeciągnięty ale widać soki. Wg. mnie super jak na pierwszy raz. I jak idziesz w well to nie ma się do czego czepić oprócz asymetrii wysmażenia.
  • Odpowiedz
Ale to nie jest niedosmażone XD Po prostu to co ty nazywasz wysmażeniem jest już dawno przesmażone.

@Eoon: Ale on nie pisał, że to jest niedosmażone.
  • Odpowiedz
nie rozumiem konceptu niedosmażonego steka, co jest niezwykle dziwne, bo np bardzo lubie tatar

możliwe że zwyczajnie nie pasuje mi tekstura niezmielonego, surowego mięsa

@Papieszpolak6996: to sobie go jedz krojąc na bardzo cienkie plastry. Niedosmażony stek ma znacznie lepszy smak, niż przesmażony stek. Do jedzenia wysmażonych nie warto nawet kupować droższych mięs stekowych.
  • Odpowiedz
  • 0
@Papieszpolak6996 Tak, w glowach sie p----------o wszystkim kucharzom na świecie XD Jesz jakies gowno i rownie dobrze mozesz najtanszy kawal miecha kupowac skoro niszczysz wszyskie walory smakowe przesmażajac go.
  • Odpowiedz