Aktywne Wpisy
vulfpeck +106
#motoryzacja #motocykle #gorzkiezale #polska
Mieszkam w Warszawie przy ul. Puławskiej, czyli jednej z najbardziej obleganych ulic i przez ostatnie dwa lata moja nienawiść względem motocyklistów urosła do niewyobrażalnych rozmiarów.
Nie mam im za złe, że w ciągu dnia troszkę dadzą do pieca i pohałasują swoim sprzętem, natomiast nie rozumiem, jak można nie mieć w sobie grama empatii i #!$%@?ć tymi swoimi gównomaszynami w nocy.
Serio, czy ja tak wiele wymagam? Nie denerwuje
Mieszkam w Warszawie przy ul. Puławskiej, czyli jednej z najbardziej obleganych ulic i przez ostatnie dwa lata moja nienawiść względem motocyklistów urosła do niewyobrażalnych rozmiarów.
Nie mam im za złe, że w ciągu dnia troszkę dadzą do pieca i pohałasują swoim sprzętem, natomiast nie rozumiem, jak można nie mieć w sobie grama empatii i #!$%@?ć tymi swoimi gównomaszynami w nocy.
Serio, czy ja tak wiele wymagam? Nie denerwuje

ScholarsHut +85
Estar más sano que una pera/manzana - być zdrowym jak koń (dosłownie: być zdrowszym od gruszki/jabłka)
Gozar de muy buena salud.
Ejemplos:
Mi abuela tiene 85 años, pero está más sana que una pera.
No voy a descuidar mi dieta, justo ahora que estoy más sano que una manzana.
#hiszpanskieidiomy #hiszpanski #naukajezykow
Link: https://www.wykop.pl/wpis/66661753/wszystkich-mirkow-i-mirabelki-zainteresowanych-jez/#comment-236554499
1. Moja babcia ma 85 lat, ale ma końskie zdrowie
2. Nie zamierzam zaniedbywać swojej diety zwłaszcza teraz gdy jestem zdrowy jak koń