Wpis z mikrobloga

@essos: ale po co mam ryzykowac, skoro wystarczy, że poświęcę 15min na przygotowanie zadania i będę miał dużo lepszy pogląd na to kto się nadaje.

Sam takie zadania 3-4 razy w życiu robiłem i nie miałem bólu dupska, traktowałem to jako okazję na wybicie się pośród kandydatów.
@Czarna_ksiazka: Albo trzeba zmienic wasze wykorzystywawcze podejście. Co innego robic te zadania jak masz kilka osob w konkurencji, a co innego jeak jest ich kilkadziesiąt albo 100. Ja tam szanuje swój czas, bo mam co robić
@essos: jezeli ktoś daje zadanie już na etapie ogłoszenia, to faktycznie słabo. Ja jestem za tym, żeby to robić tylko dla wybranej grupy kandydatów. Finalnie oszczędza to czas kandydatom, jak i firmie.

No i jeszcze kwestia zadania. Raczej nikt nie powinien podczas rekrutacji zlecać projektu na 30h, tylko na 30min.
No i jeszcze kwestia zadania. Raczej nikt nie powinien podczas rekrutacji zlecać projektu na 30h, tylko na 30min.

@Czarna_ksiazka: No jakby tak było to faktycznie ok, ale zazwyczja jest kilka tych zadań i schodzi z pół dnia albo wiecej. Zrob banner, zrob mailing, zrob ulotke i zeby jeszcze bylo kreatywnie...