Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tutifruti: ja miałam taką kameralną rodzinną 18tke kilka lat temu w restauracji Imbir na gajowej, oni są połączeni z hotelem Gaja chyba
Pamiętam że jadłam tam najsmaczniejszy tort wegański i bezglutenowy, bo tak dla rodzinki trzeba było
Mieli jeszcze takie oldschoolowe kręgle w piwnicy
  • Odpowiedz
@ApuNahasapeemapetilon: @tutifruti Ja akurat odradzam za Murem. Ostatnio byłam tam na rodzinnej imprezie. Na zupę czekaliśmy 40min. Potem wjechały surówki i ziemniaki a po kolejnych 50 min dopiero mięso. Jak ziemniaki i kluski już były zimne. Dla mnie tragedia. Stare baby najadły sie ziemniakami, bo już za mięsem nie chciały czekać. Może akurat tak pechowo trafiłam, ale dla mnie jak impreza jest zaplanowana wcześniej i ustalone z góry menu,
  • Odpowiedz
@Natna213: Aż mi się nie chcę wierzyć, że o tej samej restauracji mówimy. Do tej pory bywałem tam i prywatnie i na dwóch "imprezach rodzinnych" i nigdy nie było problemów z podawaniem kolejnych dań, zawsze właściciel lub właścicielka pytali się czy już jesteśmy gotowi na kolejne dania, po każdym kolejnym czy smakowało, czy wszystko w porządku było. Może tak wszystko było ustalone z klientem, bo te 50 minut różnicy pomiędzy
  • Odpowiedz
@ApuNahasapeemapetilon: ja mówię o restauracji za murem na Fabianowie. Może w przypadku imprez organizowanych ze sporym wyprzedzeniem jest to lepiej zorganizowane. Ja akurat byłam na stypie i miałam wrażenie, że coś poszło mocno nie tak jak powinno. Sama chciałam wyjść w trakcie, bo takie oczekiwanie to może być jak przychodzę prywatnie i maja pełen lokal, a nie jak mniej więcej wiadomo o której zjawia się goście. Organizator imprezy też nie
  • Odpowiedz
@Natna213: Jestem zaskoczony tym co napisałaś, bo nie spodziewałem się takiej sytuacji po tej restauracji, będąc tam zawsze było wszystko idealnie i do głowy by mi nie przyszło, że tam takie sytuacje mogą się zdarzać, wiadomo każdy ma dobre czy złe dni, szczególnie w dzisiejszych czasach. No cóż ja mam bardzo dobre wspomnienia stamtąd i będę nadal polecać, jest to jedna z moich ulubionych restauracji w Poznaniu i okolicach, wiadomo
  • Odpowiedz