Wpis z mikrobloga

Mirki,
chce sprowadzić samochód z USA i na carfaxie widzę ze był oznaczony jako „TOTAL LOSS” a po miesiącu tytuł na „SALVAGE”. Nie pokazuje jakis problemów i ze zdjęć wszystko wyglada git. Wiecie może czy można taki samochód zarejestrować w Polsce?

#usa #motoryzacja #import
  • 4
  • Odpowiedz
@xa0s: Zarejestrować można, tylko czy za rok albo dwa jakiś inspektorat się nie przyczepi, bo wymyślą nowe prawo, to nigdy nie wiadomo :)
  • Odpowiedz
@xa0s: chyba jak jest "salvage" to nie jest możliwy do rejestracji, słyszałem ze sporo osób dostaje listy że ich furki mają iść na żyletki.
  • Odpowiedz
  • 0
@reakwon: @piwakk:
Z tego co czytałem to zależy jaki salvage. Są np „salvage - parts only” czy „salvage - non repairable” itd. Takich się nie zarejestruje.
Doczytałem teraz i to „Total loss” to adnotacja na papierze, a tytuł to „certificate of salvage”. Taką adnotacje daje ubezpieczalnia ale to nie znaczy ze DMV uznaje samochód za całkowicie zniszczony. Ubezpieczalnia dają zeby zaoszczędzić ( ͡° ͜ʖ ͡°) .
  • Odpowiedz
@xa0s: przemyśl to jeszcze raz, nie dość że może być problem przy rejestracji tak jak napisałeś to jeszcze może przypłynąć większy złom niż myślałeś. Tu na tagu jest gość co kupił hybrydę ze stanów, parę wpisów niżej.
  • Odpowiedz