Wpis z mikrobloga

W maju zarezerwowałem sobie kurs na #prawojazdy za 4100 zl (2 tyg. Kursu z noclegiem w hotelu). Dzis mi facet napisal, że jednak kwota wzrosla do 4800 zl tłumacząc sie że nocleg podrożał.

Dodam, ze na stronie tego ośrodka informacja o cenie noclegu jezt bez zmian. No ale kurs juz 4800 kosztuje xD

Ktoś miał taką sytuację, że musial doplacac? XD Bo dla mnie to jest nieporozumienie.

#samochody #januszebiznesu
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Denial94: Mam tylko nadzieję że jechałeś do miasta żeby nauczyć się czegoś a nie że jechałeś na jakąś wieś żeby zaliczyć łatwo kurs na jakimś zadupiu xD

A tak na serio to zawarliścię umowę? W jakiejkolwiek formie? Jeśli tak i nie ma szemranego regulaminu to z automatu możesz go cisnąć o dopełnienie warunków umowy. Na tej podstawie chyba można już oprzeć pozew sądowy.
A jeśli nie miałeś żadnej umowy tylko
  • Odpowiedz
@Denial94: czy to jakiś wałek jak z weekendowymi wyjazdami do czech/słowacji po łatwe prawko? Pierwsza lepsza szkoła jazdy z dużego miasta bierze około 2800-3000 zł za kurs prawa jazdy (z teorią i praktyką) a można znaleźć taniej, bo są szkoły, które od razu sadzają za kierownicą a praktykę ogarniasz we własnym zakresie.
  • Odpowiedz
@Denial94 A ty wiesz, że obowiązkowy jest tylko kurs pierwszej pomocy? Od razu po tym możesz podchodzić do egzaminu teoretycznego wewnętrznego, jak zdasz to możesz już rozpocząć cześć praktyczną kursu, tu akurat musisz wyjeździć swoje godziny, ale jak się dogadasz, to szybko to można ogarnąć. Więc na spokojnie w 3 tygodnie jest to do ogarnięcia, a jak się dogadasz, to i w 2 tygodnie da radę.
  • Odpowiedz
  • 2
@Denial94 w c---a Cię robią. Jeśli organizują większy wyjazd to biorą ofertę na hotel z wyprzedzeniem i nikt im niema prawa tego podnieść. Jak masz w umowie opcje zrezygnowania to rezygnuj po takiej akcji.
  • Odpowiedz