Wpis z mikrobloga

Czy do liczników rowerowych Garmin, np Egde 830 można podpiąć niegarminowski czujnik tętna?
#garmin #rower
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirekwirek: Mam od zegarka suunto, więc pewnie ma bluetooth smart. Korci mnie 830 na rower, bo z telefonem na kierownicy to słabo się jedzie. Wczoraj trasa 70 km i bateria wydrenowana do 0 w połowie drogi
A akurat mój sklep rowerowy ma promkę na 830 za 1500 więc się zastanawiam czy brać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@haxxx: Ja mam 530 i na niemieckim Amazon mieli niedawno dobre ceny. Z dotykiem jest tak, że fajnie mieć przy mapach. W praktyce i tak w czasie jazdy ciężko się bawić i te przyciski jak zbawienie. Ale co każdy to inna opinia. Ja wolę przyciski.

Co do jeszcze nawigacji to przyznam, że w mało znanym terenie co droga, która jest na mapie w rzeczywistości, znikła to i tak wspomagam się
  • Odpowiedz
@haxxx: mam 530 od miesiąca i jest super. Kupiłem właśnie ze względu na baterię w telefonie. Tutaj zakładam pas, licznik na rower i można jechać. Ładnie czytelnie wszystko widać, a obsługa przyciskami kwestia przyzwyczajenia. W trakcie jazdy nie używam praktycznie oprócz zmiany ekranu danych.
  • Odpowiedz
@simson97: a jak z kwestią oddalania widoku mapy? W telefonie spoko, bo można sobie nawet zwolnić nieco i palcami posmyrać po ekranie. Ja często jadę bez wcześniej zaplanowanej trasy i ta funkcja w telefonie jednak robi robotę czy do na mapach google czy na mapy.cz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@haxxx: szybciej jest w tskim przypadku użyć telefonu który i tak podejrzewam masz przy sobie.

Praca z mapa na tym modelu jest bardzo uciążliwa.
  • Odpowiedz
@haxxx: w praktyce często nie musisz grzebać, autozoom w zupełności starcza. Że skręcasz dostajesz komunikaty dźwiękowe i na ekranie. W skrajnych sytuacjach przydaje się nie ekran dotykowy, a właśnie telefon ;)

Ja po różnych próbach i docierania się z 530 odkryłem, że duet 530 i Koomot sprawdza się najlepiej. Ale żeby wyjąć telefon to skrajne sytuacje.
  • Odpowiedz
Czy do liczników rowerowych Garmin, np Egde 830 można podpiąć niegarminowski czujnik tętna?

@haxxx: oczywiście, że można. Od 2 miesięcy z 530 używam https://tiny.pl/93pv1 i https://tiny.pl/93pvj Po kadencję i prędkość na drugi rower za chwilę idę do paczkomatu. Działają normalnie, parują się od pierwszego użycia, wszystko z nimi ok za ułamek garminowej ceny ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz