Wpis z mikrobloga

Nadszedł ten dzień. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie wierzę, że #korpo zepnie poślady i podejmie decyzję o +23% w 24 godziny. I tak dałem im rabat, bo nowa firma daje +30%. Rzuciłem na rozmowie kwalifikacyjnej jakąś głupią kwotę, a oni się zgodzili. Cholera, tego się nie spodziewałem.

Wcale nie chcę odchodzić. Czynników jest tak wiele. Ciągłość zatrudnienia, opłacane studia, fajna praca, szkolenia wyjazdowe co roku, praca zdalna - czy jest, czy nie ma...

Więcej info ok. południa, na 16:00 nie ma co czekać. ( ͡º ͜ʖ͡º)

#pracbaza i #korposwiat - lubię to środowisko, ale chodzi o pieniądze.
Pobierz red7000 - Nadszedł ten dzień. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie wierzę, że #korpo zepnie poślady i pode...
źródło: comment_1656568294BTTsfXqIZ0DPBYwLKbWdVl.jpg
  • 60
Podwyżkę pracownikowi?

@red7000: Rekordowy kwartał od wielu lat, 1.5% podwyżki w sumie na 2 lata(rok wcześniej zamrożona i zwolnienia) gdzie inflacja jest dwucyfrowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale hajs niezły, roboty niedużo więc zostaje. W sumie idzie kryzys (w Niemczech wzrost bezrobocia - 130k nowych bezrobotnych) to lepiej siedzieć na ciepłej posadzie.

Na linkedinie odezwał się kto, gdzie max kwota to nawet nie jest tyle ile mam
@red7000 nic strasznego Mirku. Niedawno miałem ten sam dylemat, odpisałem rekruterowi na Linkedinie zainteresowany kwotą ponad dwukrotnie przekraczającą moje zarobki, poszedłem na rozmowę jedną, druga, trzecią i czwartą, nie myśląc, że się dostanę. A później odpowiedzieli, że się zgadzają i zaproponowali finalną ofertę przekraczającą to, co zaproponowali wcześniej i skusili mnie. Dobrze mi się pracowało w poprzedniej pracy, ale niczego nie żałuję, bo jednak pracuje się po to, żeby zarabiać. Powodzenia w
Tylko Belgia to praca na kontrakt tylko i wyłącznie

@wykopowy_brukselek: stawka niezła, nawet jak na Zachód. Dostajesz takie oferty na LinkedInie czy gdzie szukałeś? Myślisz, że chętnie biorą ludzi mieszkających za granicą np. w Polsce? Obecnie nie szukam, ale w przyszłości jak najbardziej rozważam.