Wpis z mikrobloga

• 308
Nadszedł ten dzień. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie wierzę, że #korpo zepnie poślady i podejmie decyzję o +23% w 24 godziny. I tak dałem im rabat, bo nowa firma daje +30%. Rzuciłem na rozmowie kwalifikacyjnej jakąś głupią kwotę, a oni się zgodzili. Cholera, tego się nie spodziewałem.

Wcale nie chcę odchodzić. Czynników jest tak wiele. Ciągłość zatrudnienia, opłacane studia, fajna praca, szkolenia wyjazdowe co roku, praca zdalna - czy jest, czy nie ma...

Więcej info ok. południa, na 16:00 nie ma co czekać. ( ͡º ͜ʖ͡º)

#pracbaza i #korposwiat - lubię to środowisko, ale chodzi o pieniądze.
red7000 - Nadszedł ten dzień. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie wierzę, że #korpo zepnie poślady i pode...

źródło: comment_1656568294BTTsfXqIZ0DPBYwLKbWdVl.jpg

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Karbostyryl ja nigdy. Dlatego mówię że komu by się chciało. Ale ja jestem w trakcie przebranżowienia akurat. Znaczy rzuciłem IT i piekę chleby. W zeszłym roku całkiem, teraz wróciłem na 3 dni w tyg bo zbierałem na duży remont. Teraz remont trwa, piekarnia domowa zamknięta więc pracuje 5 dni.
W moim wieku już się nie chce pracować 5 dni i kasa tego nie zmienia. Wolałbym zarabiać mniej a piec sobie 3x
  • Odpowiedz
Jak do 12:00 nie zdążą, to podpisuję od razu umowę z nową firmą, więc to tak nie działa w moim przypadku.

@red7000: nie nie nie, niezaleznie od tego co powie aktualny pracodawca, idziesz do nowej i koniec. jesli sie tam nie spodoba, to ewentualnie za rok wrocisz gdzie byles, inaczej od dzis jestes spisany na straty jako niepewny element.
  • Odpowiedz
@red7000: tydzień temu rzuciłam tez duża kwotę a dali mi prawie 400zł netto więcej niż chciałam xD w obecnej pracy kwik był przepotężny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie wierzę, że #korpo zepnie poślady i podejmie decyzję o +23% w 24 godziny

@red7000: ale wiesz, że wypowiedzenie trwa miesiąc przynajmniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
  • Odpowiedz
Dalsza część: w nowym wpisie.

@Ogau: Ale do dzisiaj miałem termin odpowiedzi na wiążący list intencyjny u tych drugich.

@Triskaidekafobiczny: Nigdy nie prosiłem o podwyżkę. Kasa rośnie z innych powodów (nowe stanowisko, zmiana umowy z czasowej na stałą, dodatki inflacyjne). Pierwszy raz
  • Odpowiedz
@PrawdziwyArthasMenethil jak pisałem wyżej już nie długo;) ale ruszyć zawsze można. I tak zupełnie szczerze to te stawki są oderwane od rzeczywistości. Na bank znalazłbym kogoś o 75proc tańszego niż ja a pracującego równie dobrze.
Ja od lat szukałem ludzi do it w Belgii. Ale praktycznie nigdy nikt nie chcial
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wykopowy_brukselek: Robisz jako manager że ludzi szukasz? Spoko stawka, mega szacun, fajnie że Polakowi się wiedzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale to pewnie głównie testy automatyczne?
Pytam z ciekawości bo początkujący programista Java here i w przyszłości chciałabym pracować dla kogoś z zagranicy.
  • Odpowiedz
@cagedindreams szukałem zawsze bo moja żona szukała. A teraz czasem podeślę jakiemuś rekruterowi w zamian za referrala.
Robiłem automaty tylko w UFT. Nie znam Javy.
A teraz wyobraź sobie tylko manual. Chciałem odpocząć od automatów po ostatnim projekcie. Czemu mi tyle płacą? Nie wiem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wykopowy_brukselek: Dzięki wielkie. Jeszcze rok studiów mi został także te za te 2 lata byłoby idealnie. Zapisze sobie i odezwę się za dwa lata ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chociaż może nie będziesz miał czasu na takie rzeczy prowadząc swoją sieć piekarni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz