Wpis z mikrobloga

@Pustulka: Jego nominalną pozycją jest środkowy napastnik. Jako, że są głosy, że nie oddaje to jego prawdziwego ustawienia to sprawdziłem jego realne ustawienie w kilku ostatnich meczach na portalu whoscored.com (wchodzisz w konkretny mecz - Match Report - na dole Player Positions).

Wyszło, że Messi zawsze jest najbardziej lub jednym z dwóch najbardziej wysuniętych zawodników, zazwyczaj trochę po prawej stronie, ale na pewno nie na tyle, żeby określić go jako
  • Odpowiedz
@Pustulka: mam nadzieję, że moja interwencja wpłynęła na zmianę Messiego na napastnika. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@RafiRK: @Sebeq92: na playing positions nie ma akurat co patrzeć, to tylko pozycja na papierze. Cristiano też jest napastnikiem, na whoscored gra na attacking midfielder, ale chyba nikt go tak w rzeczywistości nie zakwalifikuje, co nie? :P
  • Odpowiedz
@Theos: Właśnie nie pozycja na papierze, w tej zakładce która podałem pokazuje gdzie najczęściej bywał dany zawodnik na podstawie realnych danych. Z tego można np. było wyczytać, że za czasów gry w Realu Ozil był często najbardziej wysuniętym zawodnikiem mimo, że jego nominalna pozycja to mediapunta.
  • Odpowiedz
@Sebeq92: ja myślałem o tej pierwszej, którą podał RafikRK, tam jest określenie attacking midfielder. :P

Z rozpędu oznaczyłem i Ciebie, bo myślałem, że Ty też do tego wysyłałeś. :P
  • Odpowiedz
@Theos: ja też to wiem, że może się nie zgadzać :) Podałem szybki podgląd. Na dole dodałem już przykładowe dane z przeciętną pozycją Messiego.
  • Odpowiedz