Wpis z mikrobloga

Witam szanowych użytkowników zegarków gramin, od 2 dni mam problem z zegarkiem, garmin enduro, mianowicie zegarek mimo ze czekam na złapanie fixa przed startem, to pokazuje w złym miejscu start i przez pierwsze 2-3km pokazuje błędną trase, a po tym czasie wszystko jest juz w porządku i rysuje idealnie, graficzne wyjasnienie w załączniku(czerwona linia jak faktycznie biegłem, niebieska slad garmina), czy miał ktos podobny problem, albo pomysł co zrobic zeby to poprawic?
#garmin
Stormweaver - Witam szanowych użytkowników zegarków gramin, od 2 dni mam problem z ze...

źródło: comment_1656447258koLXTTDkzXCbWkYuxSIdWg.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Stormweaver: a jak masz ustawiony gps?
Sam gps czy gps plus glonass?
Moze ruskie cos psują, polecam gps + galileo

BTW Galileo podobne lepiej sprawdza się w miastach
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Stormweaver: moze po 3km zegarek kmini ze glonass odbiega od gps i uzywa tylko gps, zmień na gps + galileo i daj znać

jestem bardzo ciekaw czy to coś da
  • Odpowiedz
  • 0
U mnie dziś/znaczy już wczoraj też bzdury, brak ok 300m (na odcinku jak zawsze) a trasa przesunięta też po 300m na północ i wschód plus jakieś dziwne odpały na trasie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Stormweaver u mnie od wojny :) zamiast glonasa cały czas galileo, więc raczej nie to. Może ruskie zakłócały ¯_(ツ)_/¯

Ogólnie takich bzdur nie miałem dawno, albo nigdy. G 6x pro soft 22.10 od już jakiegoś czasu.
  • Odpowiedz