Wpis z mikrobloga

@ZaQ_1: Wszystko to protezy, chociaż wspomniany rg174 najmniejsza. Otwór jednak polecam, normalnego koncentryka jako całości bez żadnych łączeń, beczek nic nie zastąpi. Ja przez kilka lat przygniatałem RG58 (to też taka proteza), uszczelki powyginane, odkształcone, ale jakoś to działało, tyle, że na KF, a nie UKF. :)
  • Odpowiedz
@ZaQ_1: zobacz na specyfikacje tego produktu. Te które ja widziałem jawnie podają ze to cos ma ok -6dB spadku. Będzie działać ale cudów nie oczekuj. Nowoczesne okna i tak posiadają otwory wentylacyjne, często w postaci regulowanych szczelin w górnej części okna. Możesz się pokusić o przepuszczenie przewodu tamtędy ew jedna dziura więcej nie zrobi różnicy. Poszukaj po zewnętrznej części czy nie masz nafrezowanych otworów zaklejonych takimi niby zaślepkami z wentylacja
  • Odpowiedz
@Rosly: Dobry trop. O tym nie pomyślałem, a mam nawet dodatkowy nawiewnik bo były problemy z odprowadzaniem wilgoci w pomieszczeniu. Jeszcze to przemyślę bo może rzeczywiście lepiej puścić stały kabel. I tak mam niekorzystne miejsce na antenę więc dokładanie sobie dodatkowych strat zabijałoby sens całej misji z nową anteną.
  • Odpowiedz