Wpis z mikrobloga

Czy używał ktoś jakichś leków, ziół itd na wzdety brzuch? Bo często mam brzuch napompowany jak jakiś balon a jak go napnę to jest płaski i widać lekkie kostki i boczne, ćwiczę wszystkie mięśnie brzucha, próbowałem robić jakieś masaże itd ale nic mi nie pomogło, zanim zacząłem ćwiczyć to mimo bardzo małej wagi tez miałem widocznie wzdety brzuch. W internecie znalazłem coś tak jak zespół jelita drażliwego, ale nie sadze żeby to było to bo zdecydowana większość objawów się nie zgadza.
#silownia #mikrokoksy
  • 15
@erebeuzet: raczej nie bo nie jest to tak, ze ciagle mam taki wzdety, potrafię bez napinania mieć płaski a za kilka godzin wzdety jak balon, do tego mając wzdety brzuch potrafię jeszcze bardziej go wypchać i wyglądam w ogóle jakbym był w ciąży xd
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mateo2111: u mnie zniknęło po ograniczeniu węgli prostych i wyzerowaniu słodyczy, dodatkowo zawsze mi wywala po kebabach, coś tam musi być w tym mięsie czego mój organizm nie toleruje
@Legiatto: a czy taka alergia może nie działać za każdym razem? Bo nie mam czegoś takiego, ze np wypije szejka z mlekiem i zaraz po nim mam taki brzuch tylko mogę sobie jeść to co zwykle ale np za kilka godzin staje się wydęty, dzisiaj np jadłem na obiad kurczaka z frytkami którego jem dość rzadko i po 3 godzinach jak wróciłem z spaceru zacząłem mieć taki wzdety, zrobiłem sobie na
@forest23: słodycze raczej odpadają bo potrafię kilka tygodni nic nie jeść a później przez kilka tygodni dużo ich #!$%@? i nie odczuwałem różnicy, a te węgle proste to nie wiem, zobaczę w internecie w jakim jedzeniu one występują i porównam
@Loginconajmniej4znaki: co? XD niby czemu nie można jeśli osiągnie się dany poziom tkanki tłuszczowej xd poza tym nie chodzi mi o posiadanie płaskiego brzucha jak jakiś syzz tylko zwykły brzuch z widocznymi mięśniami a nie wzdety brzuch jakbym był w ciąży, a co do tej potrzeby posiadania takiego brzucha to zdradzę ci sekret ale nie każdy spędza cały dzień w piwnicy i jak gdzieś wychodzisz np nad jakaś wodę to fajnie
@mateo2111:
- dieta, spróbuj dojść do tego jakie jedzenie wywołuje u ciebie wzdęcia, czy laktoza, czy węglowodany, czy ogólnie smażone jedzenie ( u mnie np. zawsze najwięcej problemów wywołuje śmietana, mimo że na laktozę jako tako nietolerancji nie mam, bo moge pić mleko, żreć serki wiejskie i nic mi nie jest)
- jedz więcej błonnika (płatki owsiane, suplement, jabłka)
- pij kiszony sok z buraka lub jedz dużo kiszonek i pij