Wpis z mikrobloga

cześć kochani

1. Mam pytanie czy po 10 latach od premiery jest jeszcze sens kupić diablo 3?

2. Rozumiem, że teraz w grze są jakieś sezony które trwają kilka miesięcy - na czym to polega i czy taki sezon przyciąga na dłużej czy po tygodniu nie ma już co robić?

3. Endgejm w takiej sezonowej rozgrywce polega na zbieraniu coraz to lepszego ekwipunku i chodzeniu na coraz to trudniejszy kontent? Nie jest czasem tak że robie w kółko jedną i tą samą aktywność tylko na trudniejszym poziomie?

4. Jak wygląda teraz gra w drużynie z obcymi ludkami z internetu/serwera? Bo jestem nastawiony bardziej na co-opa z nieznajomymi niż na samotną gre, a znajomych do gry też nie mam.

dodam tylko, że miałbym zamiar grać na pc nie na konsoli, do diablo 4 chyba jeszcze bardzo daleko i pomyślałem, że może by sobie kupić trójeczkę ale sam nie wiem

#diablo3 #diablo #blizzard #battlenet
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mohawk:
1. tak samo jak 6 lat temu, jak się gra podoba to można kupowac. Nie jest martwa czy coś
2. masz jakieś nowe mechaniki których nie ma w normalnym trybie, to nie kwestia przyciąga na dłużej w zasadzie - jak się gra podoba to przyciągnie, jak nie to nie. Robisz i tak głownie to samo co normalnie.
3. to jest praktycznie to samo co normalna gra tylko jakaś tam mechanikę dodają,
  • Odpowiedz
@mohawk: a tak na serio to bym rozważył last epoch jak będzie mieć mutliplayer, path of exile jest dla masochistów, ale w sumie darmowe to nic nie stracisz jak nie podejdzie
  • Odpowiedz
@mohawk: 4. Robisz otwartą grę typu zlecenia / szczeliny i ktoś dołącza pomagać jak chce. Też mozesz dołączyć do takiej gry. Jak jest więcej jak jedna osoba to się poziom trudności potworków skaluje i np lecą lepsze itemy. Jeśli natomiast liczysz na tłumy w grze to nie licz bo ludzie na ogół maniaczą jakiś 1-2tyg jak się sezon zacznie żeby większość nagród zdobyć a potem już nie grają
  • Odpowiedz