Wpis z mikrobloga

Zrezygnowałem z zakupu mieszkania po wpłacie wkładu własnego. Jest już miesiąc po terminie zwrotu i deweloper (z tych mniejszych, lokalnych) jedyne co mi jest w stanie powiedzieć, to że nie rozumie co się dzieje w tym kraju. Wielkie zaskoczenie, bo takiej sytuacji jeszcze nie widział, żeby ruch w interesie wyparował. Ofc gadanie, że on najpierw musi bieżące rachunki popłacić. Został mi jedynie sąd i liczenie, że coś uda się odzyskać przez komornika. Co ciekawe, moje niedoszłe mieszkanie już zdążył sprzedać xD

It's happening
#nieruchomosci #gorzkiezale
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GoracyStek: Zadatek, mówi to panu coś? Jest do przodu, ale to akurat było wiadome od początku podpisania umowy. Gorzej, że nie mogę polubownie odzyskać reszty, bo przecież wszyscy mieli kupować, a teraz nikt nie kupuje.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
deweloper (...) nie rozumie co się dzieje w tym kraju. Wielkie zaskoczenie, bo takiej sytuacji jeszcze nie widział,

@sezamki: przykro mi Mirek że masz z tego powodu problemy, ale z drugiej strony ciepło się na sercu robi kiedy słyszysz, że te wszystkie rekiny biznesu, gotowe wydusic ostatni grosz za kartonowe rudery ja totalnym zadupiu bez żadnej infrastruktury i z widokiem na balkon sąsiada 30cm dalej, od ludzi którzy po prostu
  • Odpowiedz