Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Greensy: Spokojnie mam swojego psychiatrę i z każdą myślą samobójczą dzwonię do niego I w--------m 3 rodzaje tabletek zebym się nie o-----ł
  • Odpowiedz
@Greensy: Dzęki psychiatrze zyje, wiesz a czasem potrzebuję po prostu potwierdzenia, tak to jest straszne więc nie rób tego, pomaga mi to, żeby nie myśleć o tym
  • Odpowiedz
@Croll: nie no spoko każdy ma swoje metody Mirek.

Ja też miałem podobny okres beznadziei jak byłem młodszy i w sumie jedyne co u mnie uratowało to strach przed piekłem bo jeszcze religijny trochę wtedy byłem.

Trzymaj się tam i byle do przodu, zmotywuj się do działania, wiem że ciężko ale to często jedyny sposób by żyć lepiej z dnia na dzień.
  • Odpowiedz
@Croll: to jakiś twój prywatny psychiatra? dzwonienie z każdą myślą samobójczą raczej nie brzmi dość realnie. Jakie tabletki doraźnie bierzesz, aby się nie o-----ć?
  • Odpowiedz
@Lecerdian: Wizyty prywatnie telefonicznie i jakby się coś działo mam dzwonić. Doraxnych nie biorę ale po ostatnim kryzysie mam większą dawkę leku Parogen na depresję i Pregabalinę na stany lękowe. A jak nie będzie działać to zmiana na Chlorprotixen Zentiva
  • Odpowiedz
hm, a myślałem, że coś bardziej się za tym kryje, bo piszesz, jakbyś rzeczywiście wydzwaniał, a w praktyce, no przynajmniej ja tak miałem, to wygląda tak, że nawet jak ciągle opowiadasz, o tych myślach, to jedyne, co psychiatra zrobi, to wymyśli zmianę leku bądź dawki. Nawet po nieudanej próbie na oddział mnie nie wzięli.

A co ci mówi psychiatra, gdy już dzwonisz z tymi myślami?

Myślałem, że doraźnie, ponieważ tak piszesz -
  • Odpowiedz
@Croll: Myślę, że to wszystko zależy jakie leki i dawki. Da się dobrać wszystko zapewne tak, żeby odpłynąć całkowicie bezboleśnie, tak jak chociażby we wspomaganej eutanazji.
  • Odpowiedz
@Lecerdian: Psychiatra w sumie uspokaja i pyta się czy biorę regularnie leki, no i, że wraz z postepami terapii i postępami w życiu te myśli będą zanikać
  • Odpowiedz