Wpis z mikrobloga

#lego

Chłop se kupił lego i poskładał.

Kupiłem drugi zestaw w dorosłym życiu, jest to Majestic Tiger, zapłaciłem za niego 160 zł i bawiłem się świetnie. Czy jest więcej takich super zestawów "musthave", w dobrej cenie które dają dobrą frajdę i mają sporo alternatywnych wersji? Składałem też katamaran z Technic i był fajny, no ale zdecydowanie mniej fajny od tygrysa który był nawet tańszy.

Do tego mam małe bombelki (5-3 lat) na których tygrys zrobił mega wrażenie, dlatego fajnie gdyby były to zestawy kids friendly, w sensie nie koniecznie składania tylko wspólnego składania i zabawy.

Mi się podobają budynki z Creator, z których można budować całą ulicę, ale to raczej zestawy typowo dla dorosłych niż dla wszystkich.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mi się podobają budynki z Creator, z których można budować całą ulicę

@einz: Są Creatory Expert ale i Creatory 3w1 budynki, też fajne, akurat żeby z dzieciakami.
  • Odpowiedz
@einz: z nowych, nie za drogich zestawów według mnie bardzo fajny jest szturm na gwiazdę śmierci. Bardzo popularny jest Saturn V. Wielki rozmiar jak na taki budżet. Co do reszty to temat rzeka: jaki budżet, co Cię interesuje, czy na półkę, czy na części.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Polanin: bardziej interesują mnie zestawy do zabawy niż do podziwiania no i kids friendly, dlatego podobają mi się różne małe zestawy których można zebrać kilka i łączyć je we wspólny temat, dlatego te zwierzęta jak tygrys, lew, zwierzęta morskie i domek z żyrafą wydają się być spoko.

Różne pojazdy, zwłaszcza te sterowane też przyciągają moja uwagę, ale te mniejsze a nie Lambo które swoje kosztuje i trochę przypał dać dzieciom
  • Odpowiedz
@einz: tygrys kosztuje 150 zł, katamaran z technica kosztował przeważnie 120 zł, ja kupiłem za 75 zł.
możesz popróbować z 21325, fajna zabawa przy składaniu i można coś jeszcze z tego zbudować
  • Odpowiedz
@Qullion: mi żona kupiła katamaran za 200+ XD Tygrysa kupiłem na allegro tydzien temu za 160 i to była jedna z niższych cen.

Te stacje kosmiczne są dla mnie spoko, ale nie wiem czy córki podzielą ten entuzjazm, to jeszcze dosyć małe dzieci i o ile piratów kumają, tak kosmos to jeszcze nie jest nasz temat, ale może warto spróbować.
  • Odpowiedz
60350

@Qullion: jak tak patrze to mimo że cena jest dosyć duża a elementów na pierwszy rzut oka się wydaje dosyć mało, to wygląda mocno interaktywnie i zabawowo, do tego sporo elementów które taka 5 latka może sama zbudować od początku do końca, więc dzięki!
  • Odpowiedz