Wpis z mikrobloga

• 0
Może to te yntelygentne światła matrycowe? W oplu to się nazywa intelilux. W innych markach też pewnie jest. Teoretycznie cały czas jesteś na długich, a światłamają wykrywać pojazdy i wyłączać część reflektora żeby nie oślepiać.
  • Odpowiedz
@Saeglopur: to z-----e moduły day running light, teoretycznie długie świecą na 30% mocy. Według mnie świecą o wiele mocniej, a nawet jeśli nie, to długie świecą wyżej przez co nawet mniejsza moc trafia prosto w oczy kierowców z naprzeciwka.
Można powiedzieć że jest to rozwinięcie gównianych diodek. Tak samo nie spełniające przepisu o obowiązku jazdy ze światłami mijania lub dziennymi w trakcie dnia.
  • Odpowiedz
  • 0
@Seaglopur w starych gruzach to pewnie są światła mijania ustawiane na bramie garażowej. Do kompletu przegląd podbity u znajomego za flaszkę.
  • Odpowiedz
@Saeglopur: ogólnie ze światłami i ich ustawieniem to jest jakiś dramat. Po zmierzchu/ zmroku nie da się normalnie jechać bo co drugie auto oślepia. Pomijając czas reakcji Janusza na długich podobny do zamarzającego mamuta. Ostatnio się w-------m i specjalnie włączałem długie dla tych debili.
  • Odpowiedz
@picasssss1: jak oślepia cię co drugie auto to warto sprawdzić czy nie masz astygmatyzmu, ja tak miałem i dopiero okulary ze specjalną powłoką dla kierowców rozwiązały problem
  • Odpowiedz