Wpis z mikrobloga

@Kruweczka: Akurat pracuje w branży IT i zaprawdę powiadam ci 50k jest nierealne więc cie w ch**a robi albo zarabia dla zagranicznej firmy i ma wyplate w dolarach i to przeliczasz na zlotowki xd
albo zarabia dla zagranicznej firmy i ma wyplate w dolarach i to przeliczasz na zlotowki xd

@niko444: A to jak robi zdalnie dla zagranicznej firmy to nie może przeliczać? Chyba nie łapię toku rozumowania.

Od kilku miesięcy wiszą publicznie oferty na justsjoin.it po 50-70k w jakimś snowflake/bolt czy w firmie robiącej HFT, więc pisanie że 50k jest nierealne to też nieprawda.
@some_ONE: juz ja pamietam ludzi co sie chwalili zarobkami o 20% wiekszymi niz rynkowe a pozniej sie okazywalo ze jezdzili na delegacje co miesiac prawie, za granice, nie wierze zeby ktos realnie tyle dostawal, to ze sobie wpisza w ogloszenie nic nie znaczy, a nawet ogloszenia takie rzadko są realne, ogloszenia to 200pln za godzine maks, a przegladalem tysiace ofert pracy, no chyba ze programuje w czyms egzotycznym typu COBOLu
@some_ONE: nie chodzi mi o to ze korpo jest miedzynarodowe, ale jak firma ma np tylko oddzial w ameryce i przelew leci w dolarach to sory ale powinienes sie porownywac do amerykanskiego rynku bo moze sie okazac ze mimo duzej kwoty to cie dymają jak na tamten rynek, poza tym ponosisz wieksze ryzyko bo jak ci nie zaplaci to co polecisz do stanow sie sądzić? powodzenia, to tak jakby ktos pojechal
juz ja pamietam ludzi co sie chwalili zarobkami o 20% wiekszymi niz rynkowe a pozniej sie okazywalo ze jezdzili na delegacje co miesiac prawie, za granice

@niko444: No, ale co z tego? Czy te delegacje powodują, że nie zarabia tego 20% więcej? Może komuś to nie przeszkadza ¯\(ツ)_/¯

a nawet ogloszenia takie rzadko są realne, ogloszenia to 200pln za godzine maks

Z tym maksem to znowu bym nie przesadzał. Na
@solo_living_yolo: No dobra ale tu mowi ze w złotówkach a nawet takich ofert nie ma moze ze 2-3 na jednej stronie jako clickbaity gdzie nie wiadomo jaki jest haczyk, sory ale na wykopie jest pelno farmazoniarzy
@Kruweczka: Bo ma coś takiego jak godność i wie że laska nie widzi w nim kasy. Żadna laska z którą byłem w związku nigdy nie pytała o moje zarobki, ja nigdy nie mówiłem sam. Nawet jak było coś przy tych tematach to nie mówiłem dokładnej kwoty, tylko że była podwyżka, że odpowiednio ze stać mnie na to i na to. Jak facet mówi ile zarabia, to wtedy są takie blachary jak
@iamtehwin: Współczuję Ci przeżyć, serio. Zarobki nigdy nie były u nas tajemnicą. Jak to sobie wyobrażasz mieszkając z kimś i będąc z tą osobą na serio? Też będziesz robić z tego wielki sekret i nie pochwalisz się drugiej połówce, że dostałeś np. 30% podwyżki? :)

by wykopkom zrobić bóldupki, to widać że potrzebujesz atencji xD

Twoje zachowanie pokazuje tylko twoją płytkość. Na jego miejscu uciekałbym i szukał inteligentniejszej :)

@iamtehwin:
@Kruweczka: Oj, widać że boli dupcia, że ktoś powiedział jak płytką osobą jesteś, skoro potrzebujesz się losowym ludziom w internecie chwalić z takiego powodu. W takim wypadku wolałbym chyba już się umawiać z laską, która otwarcie leci na pieniądze niż z osobą twojego pokroju xD
@niko444: rozejrzyj się bardziej po rynku, bo takie stawki były realne już przed pandemią, a sama pandemia tylko to rozszerzyła, bo więcej firm otworzyło się na globalne rynki. Tylko trzeba dobrze szukać i mieć trochę farta, bo rzadko kiedy coś takiego samo do Ciebie przyjdzie. Znam wiele dobrych devów, którzy zarabiają małą kasę, bo nie chce im się zmieniać miejsca pracy, "a bo projekt super, ludzie super itd.", a znam i