Wpis z mikrobloga

zrobilismy z żoną #sushi i mam pytanie, czy to musi byc takie słodkie? osobiscie wole pikantne, kwasne nawet gorzkie smaki ale słodkie mi nie wchodzą. czy mozna zlepic ten ryż czyms innym zamiast cukru? ogolnie sushi wyszlo bardzo dobre ale jak nie da sie zrobic tego bez cukru - to juz wiecej nie chce.
  • 5
@martinlubpl: fujka. Ryż do sushi wypukujesz zimną wodą, później go gotujesz w odpowiedniej ilosci wody i dolewasz ocet ryżowy, tyle. Żadnego cukru! On i tak jest juz mega lepki, wiec cukier jest zbedny i jak sam zauwazyles niesmaczny i nie pasuje. Mozesz co najwyżej doprawić solą, ale nie jest to konieczne, bo sushi bedziesz prawdopodobnie moczyl pozniej w słonym juz sosie sojowym.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@martinlubpl: octem ryżowym i odrobiną cukru się zlepia, taką zaprawę się robi (podgrzewa). Wtedy nie jest słodki.
Btw ten przepis na stronie, którą podałeś jest beznadziejny i chyba to wpis sponsorowany...