Cześć, mam amplituner Yamaha RX-S600D podłączone do niego dwie leciwe kolumny technicsa i teraz dostałem subwoofer od kina domowego pioneera (takie zwykłe kino z dvd). Chciałbym to podpiąć razem, tylko teraz pytanie subwoofer ma 4ohm amplituner 6~8 ohmów. Czy nic z tym się nie stanie? i drugie pytanie subwoofer ma wyjscia tylko zaciskowe i zastanawiem się jak to podpiąć jakiego kabla użyć. Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam za zawracanie głowy.
pytanie w takim razie mam do Ciebie jak ma się impedancja do subów aktywnych. Jeśli prąd już nie pochodzi z ampli to chyba już wszystko jedno?
@suze: sub aktywny podpinasz przy pomocy przewodu RCA do gniazda w amplitunerze opisanego jako SUB PRE OUT. Tam impedancja nie ma w ogóle znaczenia. Po prostu to jest sygnał niskopoziomowy.
mam amplituner Yamaha RX-S600D podłączone do niego dwie leciwe kolumny technicsa i teraz dostałem subwoofer od kina domowego pioneera (takie zwykłe kino z dvd). Chciałbym to podpiąć razem, tylko teraz pytanie subwoofer ma 4ohm amplituner 6~8 ohmów. Czy nic z tym się nie stanie? i drugie pytanie subwoofer ma wyjscia tylko zaciskowe i zastanawiem się jak to podpiąć jakiego kabla użyć. Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam za zawracanie głowy.
#audio #hifi #kinodomowe #subwoofer #amplituner #audioboners #audiofile
@suze: sub aktywny podpinasz przy pomocy przewodu RCA do gniazda w amplitunerze opisanego jako SUB PRE OUT. Tam impedancja nie ma w ogóle znaczenia. Po prostu to jest sygnał niskopoziomowy.
@suze: niestety nie jestem w stanie Ci polecić.