Wpis z mikrobloga

W końcu odebrałem swojego nowego i30N. Zajęło to tylko rok od zamówienia i 6 miesięcy ślizgającej się dostawy. Hyundai Motor Poland ładnie sobie w kulki poleciało.

Teraz mam fastbacka i póki co uwielbiam to auto. Tył fajny choć inny, infotainment dużo lepsze, zawieszenie bardziej cywilizowane, fotele wygodniejsze, a skrzynia cudownie szybka i sprawna (8DCT).

Dla mireczków zainteresowanych kupnem mam niestety złe wieści. Parę osób już się mnie pytało jak jest z dostepnością i na ile mogłem się dowiedzieć, to obecnie eNek zamawiać nie można i nie wiadomo kiedy będzie można. Zamówione albo są dostarczane od kwietnia albo będą się znowu ślizgać w produkcji niewiadomo jak długo.

Dodatkowo HMP skasowało wszystkie rabaty (chwilowo nawet flotowe), a ceny wzrosły. i30N nie jest już niestety tanim autem. Obecnie wersja N performance z DCT i pakietem sportowych foteli kosztuje 190k :(

#motoryzacja #samochody #hyundai #i30n
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cwlmod: siemka :D tak mi naopowiadałeś o tym i30n jaki to on fajny, że wypożyczyłem sobie na jutro na cały dzień takiego żeby pojeździć :) Jazda próbna z salonu była bardzo krótka i za bardzo nie byłem w stanie nic sprawdzić :/ Natomiast Cuprą jeździłem już dwa razy i to dłużej, więc będę miał rzetelne porównanie i coś wybiorę :D Niestety jestem ze Śląska, ale dzięki za propozycje :)
  • Odpowiedz
  • 1
@hipeq69: W nawiązaniu do tego wpisu - https://wykop.pl/wpis/70571961/cupraleon-cupra-leon-samochody-motoryzacja-przymie

Bierz cuprę. Przy jej cenach katalogowych, ceny i30n to jakiś żart. Hyundai jest świetny no ale nie k---a przy takich cenach że teraz to 210k się za niego płaci. Bez rabatu to za 10k, więcej masz mocniejszą cupre w czterobucie z opcjonalnymi heblami brembo.

Myślałem że cupra leon też podrożał znacząco, ale byłem w błędzie. Jestem fanem hyundaia ale stwierdzam, że w
  • Odpowiedz